Opozitia se afla intr-o stare post-traumatica dupa ultimele alegeri, iar regizorii sai sunt Voiculescu, Patriciu si Vantu, a declarat la RFI deputatul PDL, Sever Voinescu. Pe de alta parte, Voinescu s-a referit la posibila remaniere a Guvernului Emil Boc afirmand ca "remanierea nu trebuie sa insemne doar schimbarea lui Ionescu cu Popescu, ci si schimbarea politicilor".

Sever VoinescuFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Despre opozitie:

  • "Sunt dezamagit a mia oara de comportamentul Opozitiei, pentru ca mie mi se pare ca in vremuri de criza, competitia asta politica sterila, care nu are absolut nici o relevanta pentru cetatenii loviti de criza ar trebui sa se transforme un pic in altceva. Eu nu zic sa nu mai existe Opozitie si Putere, dar mie mi s-ar fi parut normal sa existe un dialog intre Opozitie si Putere, pentru ca masurile prin care Romania iese din criza nu pot fi altfel decat dure si aici in mod evident, cred ca Opozitia ar fi trebuit sa angajeze un dialog foarte serios si structurat cu Guvernul".

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Opozitia din pacate se afla in continuare intr-o stare post-traumatica dupa alegerile din 2009, se comporta in continuare ca atare, ma deprima ca ea continua sa raspunda la apelul celor trei domni, care au orchestrat toata campania anti-Basescu si continua sa fie regizorii Opozitiei si vorbesc de domnii Voiculescu, Patriciu si Vantu. In felul acesta, continuam ceva ce noi numim politica, dar in realitate este un joc falimentar pentru toata lumea".

Liderii opozitiei s-au intalnit, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta strategia opozitiei pentru sesiunea extraordinara. Intalnirea a fost solicitata de presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu si a avut loc chiar in cabinetul acestuia din Parlament. Liderii partidelor de opozitie au declarat, la finalul sedintei, ca au stabilit puncte de vedere comune in ceea ce priveste ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Presedintele PSD, Victor Ponta sustine ca, impreuna cu liderii PNL si PC, va elabora o strategie comuna pentru inlaturarea "Guvernului Basescu-Boc".

Despre remanierea Guvernului:

  • "Mie mi s-ar fi parut necesara de mult timp o schimbare a Cabinetului. Masurile de iesire din criza nu pot fi propuse, conduse si implementate decat de un Guvern care se bucura de increderea oamenilor. Iesirea din criza este inainte de toate o problema de incredere. Eu cred ca in aceasta tara, mai jos decat economia romaneasca a ajuns moralul romanilor. Or asta asta ceva extrem de periculos. Exista totusi motive de optimism, dar eu descriu un peisaj, asa stau lucrurile"
  • "Schimbarea componentei Guvernului ar aduce un plus de incredere in masurile anti-criza. Din punctul meu de vedere, schimbarea unui ministru nu inseamna schimbarea unui nume, schimbarea unui om, ci schimbarea unor politici, aducerea unei viziuni noi, a unei forte administrative noi, a unui capital de incredere nou. Eu nu ma refer aici la schimbarea lui Ionescu cu Popescu"

Descarca fisierul audio in format MP3