Invitat intr-o emisiune la postul Realitatea Tv, jurnalistul Dan Diaconescu a prezentat o serie de propuneri in numele Partidului Popular. Diaconescu a declarat ca daca nu se intampla sa fie arestat, nu s-ar fi gandit niciodata sa candideze la presedintie si ca in spatele sau se afla multi specialisti si oameni de afaceri, precum Peter Imre si Elan Schwartzenberg, care il imping sa preia puterea.

Dan Diaconescu la Hotnews.roFoto: Hotnews

"Propunerea noastea, legea Cojocaru, se refera la suma de 20.000 de euro, acordata ca o recompensa si nu cash. Banii se dau numai in cazul unor cereri de investitii. Este singura salvare economica a Romaniei. Se vor face niste punctaje si daca omul este si membru fondator al Partidului Popular, va avea prioritate. Proiectul se va intinde pe 20 de ani. E vorba de 40 miliarde pe an: oamenii sunt obligati sa-i cheltuiasca in 24 de ore, sa-i reinvesteasca. Cecurile se vor transforma in bani atunci cand vor veni cu un proiect de tipul celor pentru atragerea fondurilor europene", a declarat Dan Diaconescu.

"In acest moment, in Romania este un sistem de impozitare foarte stufos. Noi propunem un sistem atat de simplu. Vrem sa punem o taxa foarte mica pe toate veniturile companiilor si ale romanilor. E vorba de a aduce 50 miliarde in plus pe an. Banii se pot recupera instantaneu. Retinerea va fi direct de la sursa. Bani se iau seara si doar pe venituri" a continuat Diaconescu.

"Externalizarea vamilor tarii e o alta propunere. De ce sa nu facem o licitatie? Vrem sa aducem vamesi straini. Se pierd 15 miliarde de euro pe an in vami", a adaugat Dan Diaconescu.

O alta propunere adusa in discutie de Diaconescu "este aceea ca toti ministrii si parlamentarii sa nu mai fie salariati. Sa traiasca din profesiile pe care le-au avut inainte", a conchis Dan Diaconescu.