Acuzatii dure la adresa Agentiei Nationale de Integritate, din partea vicepresedintelui PSD, Adrian Severin. "ANI este o creatie bizara si corupta", afirma europarlamentarul la RFI Romania.

Adrian SeverinFoto: PSD

Descarca fisierul audio in format MP3

"O asemenea creatie bizara vine sa fiinteze intr-un mediu cu obiceiuri discutabile, un mediu care intr-adevar este caracterizat de coruptie si, cum se intampla cu asemenea experimente, in loc sa curme boala, sa trateze boala, mai rau o agraveaza. Deci oricate modificari s-ar aduce acestei legi, ele nu vin sa permita legii a trata boala de care suferim, coruptia, in schimb va lasa deschisa posibilitatea Comisiei Europene de a tine Romania la marginea Uniunii, pe un loc de membru de mana a doua. Este o lege profund nefericita, de la care nu avem nimic de asteptat. Este o solutie care n-a functionat, nu functioneaza si nu va functiona", declara Adrian Severin.

Europarlamentarul social-democrat acuza ANI de coruptie si nepotism.

"Aceasta Agentie nu numai ca nu a combatut coruptia, dar este ea insasi corupta. Avem serioase indoieli in legatura cu licitatiile pe care aceasta agentie le-a organizat, pentru a se dota cu diferite lucruri necesare ei, chipurile. Avem serioase dubii in legatura cu corectitudinea angajarilor, fenomenele de nepotism sunt destul de evidente in cadrul acestei agentii, care trebuie sa apere integritatea morala si nu sa o submineze", sustine Adrian Severin.