Ministrul sanatatii, Attila Cseke, a declarat in aceasta seara la "ora de foc" (Realitatea TV) ca s-a gandit si sa-si dea demisia deoarece are o raspundere morala pentru sistemul pe care-l coordoneaza. Ministrul a subliniat insa ca nu are nicio vina inmod direct deoarece spitalul in discutie nu se afla in subordinea ministerului pe care-l conduce ci in subordinea primariei Capitalei. "Nu s-a pus problema acolo de lipsa de medicamente sau de orice altceva pe linie medicala. Putem discuta doar despre lipsa personalului", a mai adaugat acesta.

Cseke vs. OprescuFoto: Agerpres

Cseke spune ca si in cazul lipsei de personal vina este tot a primariei generale care trebuia se deblocheze posturile si sa faca angajarile necesare. Ministrul spune ca a cerut in nenumarate randuri legea care nu da drumuri la deblocarea posturilor vacante din sistemul sanitar, dar a refuzat sa spuna cine din Coalitia de Guvernare s-a opus initiativei.

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, Sorin Oprescu a spus ca Primaria nu putea sa deblocheze posturile, acest lucru putand fi facut doar de catre Guvern. Referitor la numirea ca director interimar al Maternitatii Giulesti a dr. Victoria Nicolau, Oprescu spune ca o cunoaste, ca are studii manageriale si ca este capabila sa conduca o astfel de institutie in perioada de criza prin care se trece.

Primarul general e evitat insa sa raspunda la intrebarea daca e potrivita numirea pe aceasta pozitie a unui medic care a fost implicat intr-un caz extrem de controversat cand o pacienta a fost lasata sa sangereze pana la moarte.