Dinu Patriciu a declarat in aceasta seara la Realitatea TV, ca este convins ca arestarea lui S.O. Vantu este facuta la ordinul lui Traian Basescu si are legatura cu prestatia jurnalistica a Realitatii TV.

Dinu Patriciu in studioul HotNews.roFoto: HotNews.ro

Acesta mai spune ca are dovezi clare ca Traian Basescu a stat si in spatele arestarii sale, dar ca prefera sa pastreze aceste "argumente juridice pentru instanta".

"Sunt ingrijorat de faptul ca puterea este acumulata excesiv de catre un singur om. Nu pot sa nu fac o comparatie cu Rusia de astazi. Singura diferenta e ca macar dictatorul lor e puternic. Dictatorul poate fi si sui", a declarat cunoscutul om de afaceri care a reamintit prin ce a trecut el atunci cand a fost retinut.

"Am petrecut 48 de ore in total in arest, dar am scris aproape 70 de pagini... Acolo nu scrii ci sezi. Stai si astepti, dar e altceva ceea ce resimti in interior, stiind ca esti pandit doar sa faci o greseala care sa te inculpe, doar doar te autoincriminezi. Resimti o revolta in fata mistificarii si o furie rece tot timpul", a povestit Dinu Patriciu, momentul retinerii sale din mai 2005.

"Este evidenta inegalitatea de tratament si prezumtia de nevinovatie din unele cazuri. Eu cred ca democratia incepe cu respectul legilor tarii si al institutiilor, or in cazul celor care conduc tara asistam la dispretul fata de institutii si legi iar eu mi-as permite sa-i rog pe reprezentantii tarilor diplomatice sa inceapa sa ia nota de aceatsa involutie democratica. Cred nu ar trebui sa se mai lase furati de demagogie si sa incepem o adevarata revolutie de sistem. Astazi traim intr-un stat in care exista doar puterea batei si asta se intampla cand exista atatia judecatori si procurori care sunt ofiteri", si-a incheiat pledoaria Patriciu.

"E clar ca ne aflam intr-un moment in care e nevoie de diversiuni. Motivatia diversiunilor sta de fapt in incompetenta guvernantilor", a mai declarat Patriciu.