PDL trebuie sa respinga demisia lui Vasile Blaga, daca acesta pleaca din Ministerul de Interne, a declarat la RFI vicepresedintele PDL, Ioan Oltean. Acesta e de parere ca partidul nu are in acest moment un om care sa-l inlocuiasca, iar imaginea Guvernului si chiar a premierului Boc ar fi afectata de plecarea lui Vasile Blaga, un excelent ministru, care a dat o anumita tinuta Executivului.

Ioan Oltean: Personal, as regreta plecarea lui Vasile Blaga de la minister. Este un moment totalmente nepotrivit pentru o asemenea demisie. Vasile Blaga este un excelent ministru, deci din acest punct de vedere, nu i se poate reprosa absolut nimic lui Vasile Blaga. Partidul cu certitudine va trebui sa analizeze si cred ca va trebui sa ia o decizie prin care sa respinga o asemenea atitudine.

Reporter: Deci daca Vasile Blaga isi da demisia, conducerea PDL ar trebui sa o respinga ?

I.O.: Categoric! Eu voi fi unul dintre cei care se vor opune categoric unei demisii a lui Vasile Blaga, in calitatea mea de vicepresedinte si membru al Biroului Permanent National, pentru ca apreciez ca momentul este totalmente inoportun si ceea ce s-a intamplat in ziua de vineri nu i se poate reprosa lui Vasile Blaga.

Rep: Care ar fi consecintele inlocuirii lui Vasile Blaga ?

I.O.: S-ar putea ca un nou ministru sa nu poata intra rapid in atributiile si in cunoasterea intregului sistem declansat de Ministerul de Interne pe procedurile europene si acest lucru ar putea duce la amanarea datei la care Romania trebuie sa intre in Spatiul Schengen. Nu putem risca un asemenea moment, printr-o demisie care ar putea fi evitata.

Descarca fisierul audio in format MP3

Rep: Ce efecte ar avea asupra PDL plecarea lui Vasile Blaga din Guvern ?

I.O.: Plecarea lui, demisia lui ar avea un impact negativ asupra Partidului Democrat Liberal, in mod absolut cert. De aceea, eu cred ca partidul va trebui sa analizeze cu foarte multa atentie acest demers politic si sa ia o atitudine care nu sa contribuie la mentinerea unei imagini pozitive a partidului, ci sa mentina o anumita stare obiectiva si pozitiva la nivelul ministerului, sa mentina garantia ca Romania va intra in spatiul Schengen la termenele stabilite. Acest lucru ne intereseaza in primul rand si mai putin imaginea PDL.

Rep: Plecarea lui Vasile Blaga din Guvern ar diminua si mai mult credibilitatea Cabinetului Boc ?

I.O.: Categoric, plecarea lui Vasile Blaga din Guvernul Boc ar diminua si mai mult imaginea acestui Guvern si de ce nu, chiar a premierului Boc. Vasile Blaga este un excelent ministru, a dat ministerului o anumita anvergura si a dat Guvernului o anumita tinuta. PDL nu are in acest moment un om care sa-l inlocuiasca pe Vasile Blaga.