Realitatea TV a prezentat in aceasta seara la emisiunea "Ora de foc" o noua stenograma din dosarul "Alro Slatina". Discutiile interceptate se poarta intre actionari rusi ai Alro Slatina si sunt invocate diferite persoanaje ca Pilotul, Comandantul, Trump si Trumpita. In opinia moderatorilor postului amintit ar fi vorba despre Codrut Seres, Traian Basescu, Dorin Cocos si Elena Udrea.

Valery Krasnov l-a apelat pe Vitaly Maschitskiy

Krasnov: Situatia privind problema noastra concreta este foarte buna. De pe deal se simte o influenta puternica si constanta in directia noastra. Pozitiva. In special de la Seful de Birou, care tine in permanenta problema sub control, iar saptamana trecuta, vineri sau joi...

Maschitskiy: Stai, stai! Seful de Birou? Te referi la Comandant.

Krasnov: Nu, nu. Ma refer la...

Maschitskiy: Ah, am inteles. Am inteles.

Valery Krasnov l-a apelat pe Vitaly Maschitskiy

Krasnov: Alo? Alo?

Maschitskiy: Alo? Ce faci acolo?

Krasnov: Bine, am aterizat si direct de la aeroport m-am dus sa-l intampin pe Trump. M-a sunat Colegul, a spus ca intalnirea a durat multe ore. Eu am intarziat 5 minute. A venit aici. Nu era singur.

Maschitskiy: Trump?

Krasnov: Da. Am stat 40 de minute. M-a lamurit ca intalnirea pe care a avut-o cu Comandantul a fost extrem de utila.

Maschitskiy: Da, da, am inteles

Krasnov: S-a implicat activ in problema asta, a avut o discutie extrem de serioasa cu Pilotul si a preluat controlul asupra problemei. S-a scris o rezolutie la hartiile pe care le-am transmis

Maschitskiy: Ceea ce Pilotul neaga cu seninatate, nu?

Krasnov: Nu, nu, a confirmat ca a avut loc discutia si totul s-a indreptat aici dupa aceasta interventie.(...) A avut loc o convorbire telefonica intr-o pauza si Pilotul a confirmat asta, iar discutia a fost foarte serioasa. A trimis hartia noastra, unde scria ca problema trebuie neaparat rezolvata si a cerut sa faca nu doar in interesul Guvernului, dar si in interesul poporului. Sper ca o decizie sa fie luata nu in interesul Guvernului, ci in interesul poporului. O chestie destul de dura.

Istoric

Stenograma prezentata este scoasa din "Dosarul ALRO", privind achizitia de energie ieftina.

Cauza a fost inchisa in luna ianuarie 2010 de procuorii DIICOT. In aceast dosar au fost interceptati mai multi oameni politici, afaceristi, dar si jurnalisti. Printre persoanele interceptate se numara Elena Udrea, Dorin Cocos, Verestoy Attila, Theodor Stolojan, Bogdan Chirieac, Dan Voiculescu, Codrut Seres si Zsolt Nagy.

Conform postului amintit, Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa Theodor Stolojan sa-i primeasca si sa-i ajute pe sefii de la ALRO. Intervenit telefonic in emisiune, Stolojan a acuzat Realitatea ca incearaca sa creeze confuzie amestecand ALRO cu baietii destepti care au facut contracte de vanzare-cumparare pentru energie ieftina.

In luna noiembrie a anului trecut, fostul procuror DIICOT, Ciprian Nastasiu, a declarat ca au existat mandate de monitorizare pentru Dan Voiculescu, Theodor Stolojan, Verestoy Attila, Elena Udrea si Dorin Cocos, acestia fiind suspecti de savarsirea anumitor infractiuni in dosarul ALRO Slatina.

Elena Udrea a declarat atunci ca nu a inteles foarte bine pentru ce a fost monitorizata si ca nu are "nici o problema" daca operatiunea a fost legala.

La randul sau, Theodor Stolojan a sustinut ca dezvaluirile lui Ciprian Nastasiu privind implicarea sa in dosarul energetic reprezinta o incercare a "baietilor destepti din energie" de a-l ataca pe presedintele Romaniei, folosindu-se insa de o situatie clarificata deja.

"Cred ca pierdem timpul, din nou, cu acest subiect. El a fost investigat deja de institutiile statului care au atributii in acest domeniu. O serie de indivizi, legati de baietii destepti din energie, dorind sa atace presedintele Romaniei, se folosesc in continuare de aceasta situatie, care a fost clarificata deja", a declarat acesta.

Citeste si: Realitatea TV are stenogramele ei cu Cocos/ Stolojan: Amestecati intentionat Alro cu baietii destepti/ V. Turcan: Aceasta emisiune este o facatura cap-coada