Doru Ioan Cristescu, unul din procurorii care au avut in lucru dosarul ALRO, actualmente la pensie, a declarat telefonic la Realitatea TV ca a primit de la administratia prezidentiala toate actele si informarile cerute in dosarul ALRO, mai putin stenogramele audientei avute de reprezentantii ALRO la presedinte pe motiv ca la presedintie nu se se incheie nota de discutie si nu se inregistreaza convorbirile care au loc cu ocazia audientelor.

"Am facut adresa catre administratia prezidentiala prin care am cerut anumite documente. Din partea unui consilier prezidential ne-a venit un raspuns ca trebuie sa ne adresam presedintelui. Am primit de la administratia prezidentiala in decurs de cateva zile, sub semnatura domnului presedinte, tot ceea ce am cerut, mai putin stenogramele discutiilor avute de reprezentatntii ALRO in audienta de la presedinte pe motiv ca la presedintie nu se se incheie nota de discutie si nu se inregistreaza convorbirile care au loc cu ocazia audientelor.

Cert este ca din raspunsul de la administratia prezidentiala am primit inclusiv acel memoriu al ALRO adresat presedintiei pe care era si rezolutia domnului presedinte. Acel memoriu a fost adresat mai multor factori de decizie, inclusiv la premierul Tariceanu", a declarat acesta.

Procurorul Cristescu a mai spus, ca in ceea ce-l priveste, nu a fost supus niciunei presiuni in acest dosar. Acesta a mai confirmat ca la dosar se afla toate inregistrarile facute de SRI in acest caz si a explicat ca decriptarea numelor de cod aparute in stenograme s-a facut de catre SRI care a trimis o legenda in acest sens.

"Dupa plecarea lui Ciprian Nastasiu de la DIICOT, SRI-ul a trimis o parte din inregistrari in forma scrisa, iar cea mai mare parte sub forma de suport optic, circa 60-80 de CD-uri. Eu le-am avut la dispozitie. Acestea ar trebui sa fie la dosarul aflat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar judecatorul cauzei are posibilitatea sa le asculte.

Aceste pseudonime apar in acele inregistrari care au fost transmise de SRI la parchet inca din luna noiembrie 2006. Alaturi de convorbirile telefonice interceptate si inregistrate, SRI-ul a transmis si o comunicare cu caracter secret prin care a adus la cunostinta parchetului ca exista suspiciune de savarsirea unor infractiuni. Alaturi de aceaste interceptari au aparut si decriptarea lor".