Radu Moraru i-a atacat in emisiunea "Nasul" (B1 TV) de marti seara pe Mircea Badea si Victor Ciutacu numindu-i "Vuvuzel" si "Guderel" si spunand ca acestia au fost in strada de Dan Voiculescu. Moderatorul i-a acuzat pe cei doi ca s-au comportat ca doi veritabili lideri sindicali, protestul impotriva CNA-ului transformandu-se prin lozinci si mod de manifestare intr-un miting electoral.

Radu MoraruFoto: B1 TV

"Acolo a fost afisat un banner urias cu Basescu. Cativa oameni l-au chemat pe dl Gadea acolo, a venit, l-a inspectat, si-a dat acordul si a plecat apoi in mijlocul multimii. Ori ei ziceau ca nu vin cu un mesaj politic", a declarat jurnalistul Tiberiu Lovin (reportervirtual.ro) in cadrul emisiunii.

B1 TV a prezentat interviuri cu oameni veniti la miting cu microbuzele si autobuzele din Alexandria, nefiind in stare sa spuna exact pentru ce au venit acolo. "Am venit pentru ca... aaa... profesorii au salarii mici... aaa pentru ca bunicii mei cand primesc pensia...aaa... Nu am mai fost la alte mitinguri ci e prima dat cand vin cu par..." se balbaia unul dintre tinerii veniti din Alexandria.

"S-au facut de ras cu numarul mic de oameni scosi in strada. Ce mai urmeaza? Sa scoata copii din gradinita?... I-a scos Voiculescu in strada ca a inceput sa ruleze pe fond si procesul lui cu Institutul de Cercetari Alimentare (ICA). Nu o sa scape usor fiindca a luat 3 ha cu 100 de mii de dolari in buricul din Baneasa unde mp nu a coborat nici acum sub o mie de euro", a declarat Radu Moraru.

Cateva sute de persoane au protestat alaturi de Mircea Badea si Victor Ciutacu in Piata Constitutiei, dorind sa atraga atentia asupra amenzilor primite de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA). Mitingul din Piata Constitutiei a inceput in jurul orei 14.00 si s-a incheiat, fara incidente, in jurul orei 16.00.

Solicitarea de aprobare a mitingului a fost depusa de Mircea Badea si Victor Ciutacu. Cei doi au luat aceasta decizie dupa sedinta CNA din 28 octombrie. Atunci, CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 septembrie, in care s-a incalcat dreptul la propria imagine al Elenei Udrea, iar Mircea Badea si Victor Ciutacu au folosit un limbaj injurios comentand o inregistrare care prezenta vizita ministrului la Vaslui.