Cristian Diaconescu, presedinte de onoare UNPR a declarat in cadrul emisiunii 100% (B1 TV) ca ceea ce lipseste Parlamentului in acest moment este o anumita categorie de profesionisti in comisii, care in astfel de momente trebuie sa-si spuna cuvantul si ca absenta lor isca, in acest moment numeroase probleme.

Cristian DiaconescuFoto: HotNews.ro

Intrebat daca va candida la presedintie, Diaconescu a declarat ca e o chestiune complexa si ca o astfel de decizie trebuie luata de partidul din care face parte.

"Presedintii unor partide din Romania sunt in plina campanie in interiorul partidelor lor. In functie de vointa si de felul in care partidul nostru se va comporta pe scena politica, vom lua o decizie", a declarat presedintele UNPR.

In ceea ce priveste relatia cu Traian Basescu pe vremea cand activa ca ministru de externe, Cristian Diaconescu a declarat ca in momentul respectiv considera ca relatia dintre ministrul de externe si seful de stat trebuie sa fie una instrumentala si ca discutiile pe care le avea cu presedintele Romaniei nu vor fi niciodata folosite in sens politic. Cristian Diaconescu a apreciat ca Traian Basescu este un om care isi iubeste tara, lucru care ii da flexibilitatea sa inteleaga anumite lucruri .

"La el conteaza si increderea, expertiza celui cu care discuta. In acest sens eu nu am avut probleme de polaritate, in ceea ce priveste atitudinea pe anumite subiecte", a spus Diaconescu. El a precizat ca relatia dintre un sef de stat si un ministru de externe este in general, una semiconflictuala.