Adrian Nastase a declarat la Realitatea TV ca cele trei legi despre care vorbeste Traian Basescu nu exista si ca discursul sefului statului din Parlament este un mod de a arunca in jurul sau responsabilitatea, de a gasi un tap ispasitor. Nastase a precizat ca felul in care Traian Basescu intelege sa faca politica externa cauzeaza probleme grave Romaniei, in ceea ce priveste intrarea in spatiul Schengen.

Adrian NastaseFoto: Agerpres

"Traian Basescu nu ne-a consultat atunci cand a anuntat masuri pentru iesirea din criza, nu ne-a consultat nici in cadrul negocierilor iar acum lanseaza ideea unui moratoriu pentru niste legi care nu exista", a declarat Adrian Nastase.

"Legile despre care vorbeste el nu sunt la Parlament, ele sunt la Guvern si nici nu stim cand vor ajunge. El a venit in Parlament sa arunce responsabilitatea, sa gaseasca un tap ispasitor pentru aceste trei legi" a mai spus Nastase.

In legatura cu declaratiile presedintelui legate de credibilitatea si predictibilitatea deciziilor institutiilor juridice ale Romaniei, Adrian Nastase a declarat ca Traian Basescu este cel care saboteaza institutiile statului.

"Curtea Constitutionala a fost creata ca sa judece compatibilitatea unor legi. Ori felul in care pune problema Traian Basescu ...el de fapt, pune sub semnul intrebarii Constitutia", a spus Nastase.

Intrebat ce parere are despre hotararea data de un tribunal din Valcea, potrivit careia diminuarea cu 25% a veniturilor bugetarilor incalca drepturile omului, Adrian Nastase a declarat ca decizia suspenda sub anumite aspecte hotararea guvernului.

"Se creeaza astfel o serie de reactii care vor genera si nemultumire si actiuni la Curtea Europeana a Drepturilor Omului" a spus Nastase.

"Traian Basescu nu e un mediator, politica lui externa genereaza probleme pentru intrarea Romaniei in spatiul Schengen. Avem responsabilitatea, si cei care l-au votat si cei care nu au recationat suficient pana acum, sa incepem sa ne gandim la alternative" a spus in incheiere Adrian Nastase.