​Crin Antonescu a declarat in emisiunea "Ultima Sansa" (Realitatea TV) ca in proiectul de guvern pe care il propune, experienta lui Calin Popescu Tariceanu nu e necesara si ca obiectivul sau este de a produce schimbari, ori acest lucru nu poate fi facut "revenind cu Calin Popescu Tariceanu ca premier".

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Nu putem gandi totul in alb si negru. Proiectul este unul revolutionar, nu este unul de reasezare a sistemului de forte. Eu nu am propus un scor mai mare ca sa negociem de pe alte pozitii cu PSD sau PDL. Eu am zis sa facem altceva. Ori eu nu pot spune asta revenind cu Calin Popescu Tariceanu ca premier. Eu voi spune: votati-ne, ca sa traiti altceva", a declarat Antonescu.

"Eu am vorbit cu colegii mei despre faptul ca PNL trebuie sa lase deoparte ideea de a se gandi cu cine sa negociem si sa se bata pentru proiectul asumat ca sa iesim din aceasta rotativa" a mai spus liderul PNL.

In legatura cu declaratia lui liderului PSD, Victor Ponta, care i-a oferit functia de presedinte, Crin Antonescu a spus ca 2014 e foarte departe si ca nu are niciun interes sa se gandeasca la acest lucru.

"Domnului Ponta ii multumesc pentru job, dar eu sunt presedinte PNL si aceasta functie doresc sa o indeplinesc", a spus Antonescu.

Referitor la scenele petrecute la summit-ul de la Lisabona intre presedintele francez Nicolas Sarkozi si Traian Basescu, Antonescu a declarat ca ceea ce s-a intamplat are o forta simbolica extraordinara.​

"Traian Basescu e obisnuit sa vorbeasca ca la slugi si in afara, ca si in Romania. Grija lui Traian Basescu ar trebui sa fie sa reprezinte poporul. Niciodata un sef de stat roman nu a fost tratat asa. Inclusiv declaratiile lui Sarkozy sunt jignitoare" a precizat liderul PNL.

Crin Antonescu a reafirmat ca PNL-ul nu va crea nicio alianta cu partidul PSD sau PDL.

"Politica trebuie sa insemne si altceva decat combinatii si cardasii. E normal sa fie asa. Marea revolutie in Romania inseamna sa facem politica pentru cetateni si nu pentru noi", a spus Antonescu.

In legatura cu declaratiile lui Traian Basescu referitoare la relatiile lui Antonescu cu "mogulii", liderul PNL a declarat ca nu are in acest moment relatii speciale cu Realitatea TV sau cu Sorin Ovidiu Vantu.

"Nu am fost favorit al presei, ci am lucrat bine cu jurnalistii. Nu am nici o intelegere cu Partidul Conservator si chiar asa de-ar fi, nu as avea de ce sa o ascund. E de mii de ori mai onorabil decat PDL", a spus Antonescu.