Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor, a declarat in emisiunea "Ora de foc" (Realitatea TV), in replica la declaratiile presedintelui Basescu, ca sistemul de Justitie din Romania continua sa fie sub presiunea politicului care nu vrea sa renunte la presiuni si influente.

Viorica CostiniuFoto: Agerpres

"In primul cred ca la Cotroceni va fi cineva care sa-i explice domnului presedinte Basescu ca mai exista judecatori la Bucuresti si ca nu noi suntem valul care trece. Desigur ca alegerea sau validarea CSM-ului de catre Senat este un moment important. Chestiunile legate de candidatii acestui organism, care este un fel de Guvern al Justitie, dar fara mari puter,i este un lucru care nu poate scapa intereselor politice", a mai declarat Costiniu.

"Nu exista niciun un sistem de justitie din interiorul UE care sa fi facut atata rau cat a facut romanilor sistemul de justitie din Romania", a afirmat marti presedintele Traian Basescu.Seful statului a spus ca "avem o justitie independenta, care considera ca ei i se cuvine tot, iar de romani nu-i pasa". "Chiar inima sistemului de justitie, CSM, este in situatia cea mai dificila", a adaugat Basescu.Acesta a mai spus ca exista multi judecatori dedicati meseriei lor, adaugand ca "in varful lor se afla insa o structura care face rau romanilor si Romaniei".

Disputele dintre Traian Basescu si Viorica Costiniu continua dupa scandalul eliberarii lui Sorin Ovidiu Vantu din arest, atunci cand doua din cele trei judecatoare care au compus completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), Viorica Costiniu si Luciana Mera, au votat pentru eliberarea din arest a oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si Octavian Turcan.

Viorica Costiniu este sotia judecatorului Florin Costiniu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cercetat in dosarul senatorului Voicu.