Alianta dintre PNL si PC este in avantajul lui Crin Antonescu, dar in dezavantajul PNL. Partidul National Liberal va avea de suferit, dupa aceasta virare spre stanga. Antonescu trage foloasele, PNL trage ponoasele. PDL a batut suficient de mult la usa PNL si aceasta a fost trantita de foarte multe ori in nas. Aceste declaratii au fost facute la RFI de vice-presedintele PDL, Raluca Turcan.

"Aceasta alianta pe care PNL a facut-o cu PC este mai mult in avantajul liderului politic al PNL, Crin Antonescu si in dezavantajul partidului. Partidul Conservator are in arsenal o televiziune, ce ar putea fi folosita de catre liderul care va conduce acest partid in competitii electorale, insa partidul in sine va avea de suferit, va plati cu functii in momentul in care se vor face listele sau se vor stabili candidatii pentru alegeri. De altfel, sunt foarte multi lideri ai PNL-ului care contesta aceasta alianta.

Este iarasi o virare spre stanga a PNL-ului, pentru ca daca as putea numi politicile Partidului Conservator - pentru ca nu a avut chiar o serie de politici publice, ci mai degraba cateva idei politice - au fost orientate spre partea stanga. Crin Antonescu trage foloasele, PNL trage ponoasele.

Mi-e greu sa cred ca in acest moment se mai poate vorbi de o apropiere a noastra de PNL. Am batut suficient de mult la usa liberalilor si aceasta a fost trantita de foarte multe ori in nas".