Europarlamentarul PDL, Cristian Preda a declarat la Tema Zilei (TVR1) ca o "prezentare clara si precisa a Romaniei in Parlamentul European, dublata de un acord politic semnificativ poate sa insemne un gest care sa conteze" in procesul de aderare al statului roman la spatiul Schengen.

Cristian PredaFoto: Agerpres

"O sa avem o discutie despre intrarea Romaniei in Parlamentul European si in acest sens, toti parlamentarii din Romania trebuie sa isi respecte mandatul si sa intre in discutie. Ar fi bine sa existe un consens", a spus Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL a subliniat importanta intrarii Romaniei in spatiul Schengen, precizand ca "e nevoie sa vedem in ceilalti parteneri si nu adversari".

Totodata, Cristian Preda a transmis o propunere clasei politice, in ceea ce priveste "incheierea unui pact pentru Schengen".

"Acest lucru ca semn politic o sa conteze", a incheiat Preda.

Invitat in aceeasi emisiune, Cristian Diaconescu, presedintele de onoare al UNPR a declarat ca "in acest moment, Romania se angajeaza intr-o atitudine de revansa, care nu ne duce intr-un punct bun, iar scopurile trebuie atinse cu mijloace politice normale".

Diaconescu a precizat ca Romania nu poate intoarce mecanismul de verificare pe justitie si nu trebuie sa evite evaluarile.

"Ne-am angajat, am semnat deci ne-am asumat si acesta raspundere. Aici e vorba de un efort national", a mai spus Cristian Diaconescu.