Liberalii nu au nevoie de pile la trustul lui Dan Voiculescu, a declarat luni, pentru Radio RFI, vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, care a recunoscut insa ca UDMR este cheia pentru rasturnarea Guvernului. El a adaugat ca in cel mult 30 de zile PNL, PC si PSD trebuie sa decida daca merg mai departe impreuna sau nu.

Mihai Voicu spune ca afirmatiile potrivit carora PNL va beneficia de o mediatizare mai buna la trustul controlat de familia Voiculescu reprezinta "mai degraba un soi de legenda", "un soi de ultim argument pe care adversarii acestei miscari il aduc": "Trebuie sa fim seriosi: Antena 3, ca si celelalte televiziuni de stiri sunt pana la urma posturi de televiziune profesioniste, in care nici un om politic n-a simtit ca ar fi avut nevoie de un soi de pila sau cu atat mai putin de o alianta politica, pentru a-si putea prezenta punctele de vedere pe aceste posturi de televiziune".

Descarca fisierul audio in format MP3

Intrebat daca prin aceasta alianta PNL si-a pus o pila la trustul lui Dan Voiculescu, el a precizat: "Nu, pentru ca nu era nevoie. Acolo exista o conducere jurnalistica profesionista si cred ca nici macar cei de la PD nu pot spune ca nu-si pot prezenta punctele de vedere pe posturile de televiziune de stiri, indiferent care ar fi acestea".

Vicepresedintele PNL a recunoscut insa ca fara UDMR este greu de rasturnat Guvernul Emil Boc, desi exista "si alte posibilitati, dar sunt foarte complicate si nu sunt atat de clare institutional". Printre acestea, Voicu a enumerat posibilitatea ca mai multi parlamentari sa adere la Opozitie, cum a fost cazul lui Tudor Ciuhodaru.

"Insa intr-adevar, UDMR este cheia. Trebuie sa discutam despre posibilitatea ca UDMR sa se alature propriului electorat, ca aici este ironia, si sa decida ca este nevoie de o schimbare politica mai devreme decat 2012", a notat fostul ministru liberal.

Intrebat daca liberalii vor face o alianta la tribunal cu PSD, Mihai Voicu a spus ca "modalitatile tehnice sunt mai putin importante".

"Ce este cel mai important e ca in perioada urmatoare, insa o perioada foarte scurta, cel mult 30 de zile, in opinia mea, trebuie sa decidem impreuna daca vom avea o actiune comuna din punct de vedere electoral, la viitoarele alegeri, fie ele la termen sau anticipate. Eu cred ca trebuie sa luam aceasta posibilitate foarte in serios. Trebuie sa creem acest bloc al Opozitiei. Forma in care va fi creat conteaza mai putin, sunt convins ca vom putea ajunge la un acord", a mai spus Mihai Voicu.