Liberalul Calin Popescu Tariceanu a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca o alianta PNL-PSD ar trebui gandita mult mai bine decat cea realizata cu PC-ul lui Dan Voiculescu. "Trebuie sa facem o analiza sociologica ca sa vedem exact care sunt punctele tari si punctele slabe, ce avantaje am obtine si ce riscuri comporta o asemenea alianta", a declarat Tariceanu.

Calin Popescu TariceanuFoto: AGERPRES

Aceasta mai spune ca alianata cu conservatorii nu a fost bine gandita deoarece "elementul liberal nu va fi reprezentat in Parlament asa cum trebuie dupa ponderea partidului" in optiunea de vot a alegatorilor.

Tariceanu spune ca nu crede in posibilitatea demiterii rapide a Guvernului Boc, dar ar aprecia daca alianta recent constituita ar putea atrage de partea unei motiuni de cenzura si parlamentari de la partidele aflate la guvernare. Liderul liberal mai spune insa ca ar fi o greseala daca s-ar incerca racolarea parlamentarilor puterii pentru PNL.

De asemenea, Tariceanu sustine ca Alianata PNL-PC nu a fost constituita avand drept scop suspendarea presedintelui Traian Basescu, desi il identifica pe acesta drept adversar.

Despre cresterea pretului la benzina

  • Exista un mecanism simplu: procedeul de descompunere a pretului prin care compania trebuie sa arte care este costul de achizitie, care este costul de prelucare, de transport si alte costuri si sa ne prezinte apoi pretul final. Sigur ca este normal ca pretul final sa reflecte doar aceste taxe.
  • Pe de alta parte nu este corect sa consideram ca, avand productie interna de petrol, trebuie sa avem un pret mai mic, pentru ca suntem intr-o economie competitiva, iar pretul petrolului trebuie sa fie acelasi.
  • Actualii guvernanti nu au facut decat sa intervina populist. Nu e corect ca intr-o economie libera de piata sa intervina Guvernul. In privinta redeventelor, la semnarea contractului s-a stabilit ca timp de 10 ani cota redeventei nu poate fi modificata.

Delegatia Permanenta a PNL a votat luni in favoarea aliantei cu PC, existind patru voturi impotriva si cinci abtineri din 138 de delegati. Au votat impotriva Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian si Adriana Saftoiu. Tariceanu, Orban, Saftoiu si Vosganian au protestat in sedinta Delegatiei Permanente, nemultumiti de faptul ca PNL a cedat conservatorilor prea multe mandate de parlamentari.