Premierul Emil Boc a recunoscut, vineri, la postul public de radio, ca 'exista o anumita lentoare', atat la nivel local, cat si central, in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, ''daca nu se sta cu parul, cu biciul'', si a sustinut ca va face publice nume de primari sau chiar de ministri care nu vor excela la acest capitol, scrie Agerpres.

Emil BocFoto: Hotnews

'In agricultura, (...) in 2010, au intrat 3 miliarde de euro, iar in 2011 vor intra 3,5 miliarde de euro. Spun asta in conditiile in care, de exemplu, cele 608 proiecte pe masura 322 sunt in valoare de 1,5 miliarde de euro, din care doar 155 de milioane de euro s-au platit. Restul acum urmeaza sa se implementeze. Iar daca nu stai cu parul, cu biciul, ca sa se intample aceste lucruri, de la nivel central pana la nivel local exista o anumita lentoare', a declarat premierul. Emil Boc a sustinut ca, daca administratia centrala si locala 'nu se misca', Romania 'pierde de doua ori' - prin faptul ca nu atrage, in prezent, fondurile europene si prin reducerea acestora, in urmatorul ciclu financiar pe care il vor planui autoritatile comunitare.

Cei cu vila, masina si alte lucruri de lux nu vor mai primi ajutor social

Emil Boc a tinut sa reia explicatia privind acordarea ajutoarelor sociale spunand ca nicio persoana care are vila, masina sau alte bunuri de lux nu va mai primi ajutoare sociale de la stat, in urma masurilor legislative initiate de Guvern.

'Prin modificarea legii, pe care am facut-o, nicio persoana care are vila, masina sau alte lucruri de lux nu va mai primi ajutor social din partea statului. Aceste lucruri vor tine deja de domeniul istoriei. Ajutorul social, venitul minim garantat va fi tintit spre acela care este cu adevarat in nevoi, pentru a-l ajuta sa iasa din aceasta stare, sa-i oferim un loc de munca si sa se poata intretine el singur si pe familia lui, nu sa stea dependent fata de stat. Asta a fost politica statului in ultimii 20 de ani', a spus seful Guvernului.