Presedintele UNPR, Marian Sarbu a declarat miercuri seara la TVR 1 ca timpul acordat recalcularii pensiilor militarilor a fost prea scurt, precizand ca ministrul Apararii, Gabriel Oprea a propus la finele lunii decembrie prelungirea cu trei luni a termenului de recalculare a pensiilor insa propunerea i-a fost respinsa.

Marian SarbuFoto: Agerpres

"Gabriel Oprea a cerut la finele lui decembrie sa se prelungeasca cu trei luni perioada de recalculare a pensiilor militarilor, incepand cu 1 ianuarie 2011 insa nu i s-a permis", a declarat Marian Sarbu.

Fostul ministru al Muncii a apreciat ca "ministrul Gabriel Oprea a facut ceea ce este omenesc posibil fata de atacurile nedrepte si chiar politizate din ultimele zile"."Stiu ce efort a facut ca acest proces sa se desfasoare in mod corect", a declarat Sarbu.

Presedintele UNPR a precizat ca principalul argument al recalcularii pensiilor a fost stabilirea echitatii iar in ceea ce priveste baza financiara, "pentru ca exista pensii care vor creste, guvernul are posibilitatea de a le acoperi diferentele".​