Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu , este un om "onest", care a fost retinut de catre DNA, pentru a-i speria "pe toti ceilalti", a declarat la RFI vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, primarul Iasiului. Retinerea lui Nicolescu este un gest politic, a afirmat Nichita.

"Este un gest politic, fara doar si poate. Il stiu pe Costica Nicolescu, este un om onest, este un bun conducator in administratia publica, are multa experienta si a facut foarte mult bine, castiga alegerile acolo. A fost si mitingul de la Mioveni (al sindicalistilor de la Dacia, impotriva Codului Muncii - n.r.), in judetul Arges. N-a fost niciodata invins", a declarat primarul Iasiului.

Vicepresedintele PSD a spus ca Nicolescu, membru al partidului din care face parte si el a fost arestat preventiv, pentru a-i speria pe "toti ceilalti": "L-au arestat preventiv ca sa forteze nota, sa ne sperie pe toti ceilalti, sa nu mai mergem intre oameni, sa nu mai vorbim despre ceea ce se intampla cu actuala guvernare".

Nichita spune ca multi demnitari au fost la Directia Nationala Anticoruptie, dar asta nu inseamna ca sunt vinovati de ceva: "Sa stiti ca toti am fost la DNA. Si eu am fost la DNA, pentru ca fac cea mai mare investitie in oras. Nimic nu s-a confirmat. Pentru ca am dat bani la fotbal sunt si eu urmarit penal. Orice se cauta, numai ca sa fim acuzati in fata opiniei publice ca facem prostii. Ei fac coruptia cea mai mare din Romania si ei incearca sa arunce pe Opozitie acest lucru".

Descarca fisierul audio in format MP3

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu a fost retinut, miercuri seara, de procurorii DNA Pitesti. El este cercetat pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi primit peste 60 de mii de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu si ca ar fi fraudat fonduri europene, potrivit unor surse judiciare.