Victor Ponta a declarat joi seara la Realitatea TV ca ceea ce se intampla la Arges tine direct de viata politica si de decizia pe care a anuntat-o impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu in urma cu doua zile. Liderul social-democrat a dat asigurari ca PSD nu va ceda, iar "toti cei care se gandesc ca nu li se poate intampla nimic, sa se gandeasca de doua ori".

Antonescu si PontaFoto: HotNews.ro

Ponta sustine ca senatorul PDL Mircea Andrei a anuntat in presa din Arges ca Constantin Nicolescu va fi arestat si ca "cine se pune cu PDL-ul va avea probleme". De asemenea, liderul PSD afirma ca senatorul democrat-liberal ar fi spus in cursul zilei de ieri ca "l-a aranjat pe Nicolescu si ca il mai are pe Tudor Pendiuc", primarul municipiului Pitesti.

"In acest moment sunt sute de oameni in strada in centrul Pitestiului, iar in fruntea lor se afla primarul Pendiuc. Aseara, Mircea Andrei a declarat ca l-a aranjat pe Nicolescu si ca il mai are pe primar", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD considera ca actiunile desfasurate de DNA, "un instrument politic al PDL" reprezinta numai atacuri, dezinformari si un "fel de intimidare maxima la care Traian Basescu a apelat intotdeauna si apeleaza in continuare."

"Genul acesta de intimidare nu ii priveste doar pe cei din opozitie sau pe jurnalistii vanduti mogulilor, cum zice Basescu ci pe fiecare om in parte. Judecatoarea Neacsa care se plimba la DNA de fiecare data cand e de arestat pe cineva raspunde oare cu ceva?", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a declarat ca a trimis o scrisoare membrilor APCE din toate tarile membre Consiliului Europei in care le-a descris tot ceeea ce se intampla in Romania.

"Basescu i-a mintit pe toti membrii adunarii parlamentare Consiliului Europei spunand ca totul e o dezinformare", a mai spus Ponta.

Prezent la aceeasi emisiune, liderul PNL, Crin Antonescu considera ca privarea de libertate "trebuie sa fie o stare exceptionala, care se pare ca se obtine destul de usor in acest caz".

Presedintele PNL este de acord cu Victor Ponta, in ceea ce priveste lantul de coincidente prezent in acest caz, sustinand ca se asteapta in continuare la arestari, inscenari, "cele mai grele lucruri".

"Presiunile asupra noastra vor fi grave si le spun curaj alor nostri si celor din societate capabili sa creada ca exista o alternativa", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a afirmat ca pana acum "cei din PNL si PSD s-au sfiit sa povestesca in Europa ce se intampla in Romania", pentru ca opozitia "a fost in defensiva tot timpul si a trebuit sa se disculpe, sa reafirme ca nu e corupta".