Premierul Emil Boc a declarat, joi seara la televiziunea publica ca a purtat o discutie cu presedintele UDMR, Marko Bela si ca a primit asigurari ca protocolul de colaborare semnat intre organizatiile din Bihor ale UDMR si USL nu schimba politica la nivel national fata de PDL, deoarece reprezinta doar "o situatie locala".

"Am avut in acesta seara o discutie cu Marko Bela, el m-a informat ca nu e vorba de schimbarea politicii UDMR-ului cu privire la aliantele la nivel national, e o situatie locala ce tine de particularitatile locale si clar nu are legatura cu schimbarea politicii la nivel national. Pentru mine partenerii de coalitie au aceeasi greutate", a spus Emil Boc.

Liderii USL si UDMR din judetul Bihor au semnat, joi dupa-amiaza, un protocol de colaborare pentru perioada 2011-2016, in scopul constituirii unei coalitii politice avand ca obiective principale buna guvernare si asigurarea prosperitatii cetatenilor, informeaza Agerpres.

Protocolul a fost semnat de catre presedintii PSD Bihor - Ioan Mang, PNL Bihor - Cornel Popa, PC - Traian Bodea si UDMR - Alexandru Kiss.