Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat la "Sinteza Zilei", Antena 3 ca a creat pentru Bucuresti un buget echilibrat, care sa asigure dezvoltarea municipiului, insa consilierii PDL au mutat banii de la investitii la subventii, "ca sa acopere lipsa banilor de la Guvern". Oprescu a acuzat-o pe Elena Udrea ca ar fi trimis o comanda politica consilierilor PDL, deoarece lucrarile care urmeaza sa fie finalizate in cursul acestui an au deranjat. Probabil ca voiau sa se numeasca in loc de Arena Nationala, Arena Elena Udrea", a spus primarul Capitalei.

Sorin OprescuFoto: AGERPRES

"Consilierii PDL-ului, deranjati de faptul ca atatea lucrari au pornit in Bucuresti si majoritatea se termina anul asta, au luat bani de la investitii si i-au mutat la subventii ca sa acopere lipsa banilor de la Guvern. Daca lucrurile raman asa, eu trebuie sa dau toti banii de la UE inapoi. De la stadionul National pentru ca avem bani sa terminam, au luat jumatate din ei ca sa ii bage la asa-zisele subventii. Mi-e clar ca am deranjat. Probabil ca voia sa se numeasca Arena Elena Udrea", a spus Sorin Oprescu.

Oprescu sustine ca va ataca in contencios administrativ bugetul aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, deoarece cu acest buget anumite directii din primarie nu vor functiona. Sorin Oprescu catalogheaza hotararile politice peste cele administrative drept "o nenorocire", insa sustine ca "nu se va face pres in fata politicului" si va incerca sa rezolve probleme ridicate dupa aprobabrea bugetului.

Intr-o interventie telefonica, Victor Ponta sustine ca va verifica votul consilierilor PSD, in cazul amendamentelor inaintate de consilierii PDL. Liderul PSD sustine ca face verificari, pentru a stabili de ce trei dintre cei 15 consilieri PSD au votat in favoarea acelor amendamente.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat luni, 28 februarie, bugetul Capitalei pe anul 2011. Consilierii PDL au taiat 235 milioane de lei din suma alocata pentru stadionul Lia Manoliu si finantarea pentru principalele proiecte de urbanism ale orasului, printre care autostrada suspendata a lui Sorin Oprescu.

Proiectul de buget a fost votat cu 36 de voturi, un vot impotriva si o abtinere. Per total, bugetul prevede venituri de circa 4,75 miliarde lei si cheltuieli de circa 5, 26 miliarde lei. Inainte de a-l aproba, consilierii PDL, care detin majoritatea in consiliu, au facut un amendament prin care circa 500 de milioane lei sunt relocati de la alte proiecte pentru subventiile la RADET si RATB. Astfel, 235 de milioane de lei au fost luati din fondurile alocate pentru lucrarile la Stadionul National.

In plus, a fost taiata finantarea pentru principalele proiecte de urbanism ale Capitalei: Planul Integrat de Dezvoltare Urbana pentru centrul Capitalei, detalierea Zonelor Protejate, harta acustica a Capitalei, reamenajarea pietelor din centrul capitalei (Piata Unirii, Piata Universitati, Piata Victoriei), inventarul cladirilor ilegale din Bucuresti si studiul de fezabilitate pentru autostrada suspendata.

De asemenea, s-au taiat 15 milioane de lei de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, fonduri cerute pentru sterilizarea maidanezilor de pe strazi. De asemenea, s-au luat banii de la 4 proiecte mari de infrastructura: Supralargire Soseaua Pipera si bulevardul Uranus (s-au taiat jumatate din bani), Pasajul suprateran Splaiul Unirii Mihai Bravu si penetratia Splaiul Independentei- Ciurel-Autostrada Bucuresti-Pitesti (finantarea a fost taiata total).