Daca PDL va fi "vulnerabil la suspiciuni de coruptie", nu va primi increderea populatiei, afirma, la RFI, vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, care adauga ca derogarea de la criteriul vechimii pentru tripleta Preda - Macovei - Voinescu arata "curajul" formatiunii.

Cei trei membri vazuti ca reformatori ai PDL ar putea avea cale libera pentru a candida la posturi de conducere in partid, in cazul in care criteriul vechimii de cinci ani este abrogat oficial. Propunerea a fost avizata de BPN, dar mai trebuie si acceptul Consiliului National de Coordonare.

In orice caz, propunerea este curajoasa, crede Raluca Turcan: "Aceasta dispensa de la statut in cazul colegilor care provin din societatea civila arata de fapt curajul partidului de a accepta idei noi si care nu sunt intotdeauna comode politic".

Vicepresedintele formatiunii ar vrea ca PDL sa scape de imaginea de partid corupt. "Eu mi-as dori foarte mult ca PDL sa se delimiteze de comportamentul PSD si PNL, care pretind ca nu aud solicitarile romanilor legate de integritate, de moralitate politica si sa respecte Partidul Democrat Liberal aceasta solicitare, in felul acesta creandu-se foarte clar diferenta intre PDL si celelalte partide", explica ea.

Continuarea pe www.rfi.ro.