Curatenia in PDL nu trebuie sa functioneze pe ideea "comisarii poporului din 1953". Declaratia a fost facuta la RFI de senatorul PDL Radu Berceanu, care a respins propunerile avansate de tripleta Preda - Macovei - Voinescu. Berceanu afirma ca l-ar sustine pe Vasile Blaga la sefia formatiunii si ca militeaza pentru separarea functiei de premier de cea de sef de partid.

Radu Berceanu e critic cu cei trei colegi de partid, botezati de presa "reformatori". "Daca ar fi fost dupa ce au propus dumnealor, noi am fi avut in statut cam cinci-sase randuri la 'drepturile membrilor' si 11 pagini la 'sanctiuni'. Asta nu exista nicaieri in lume! E incorect, e atipic! Nu in felul asta se face lupta impotriva coruptiei, nu asa se face curatenie intr-un partid, incercand sa pui niste litere pe acolo", afirma senatorul democrat-liberal.

Parlamentarul inclus de comentatorii politici in randul "greilor" din PDL crede ca daca ar fi fost acceptate propunerile tripletei Preda - Macovei - Voinescu ar fi fost dati afara din partid si unii membri care poate au uitat sa-si schimbe numarul de inmatriculare la masina.

"Pana una alta, totusi, justitia stabileste cine-i vinovat si cine-i nevinovat, nu procuratura. Doamna Monica Macovei vrea ca procuratura sa stabileasca. Deci daca procuratura spune ca e o problema cu cineva, noi automat, fara sa ne mai gandim ce problema e, ca poate cineva a uitat sa-si schimbe numerele de inmatriculare si sa stiti ca asta e penala si e cu amenda penala, daca mergem pe varianta propusa de ei, automat ala e exclus din partid", explica Berceanu.

Continuarea pe www.rfi.ro.