PDL risca sa se confrunte "foarte probabil" cu "multe dezertari individuale" dupa Conventia Nationala din luna mai, in cazul in care nu va creste in sondaje, a declarat, la RFI, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu: "Riscul ca PDL sa se rupa e foarte mic. Nu cred ca va pleca nimeni din partid in acest moment, dar dupa Congres, daca partidul nu va lua cea mai buna decizie pentru a se relansa si asta se va vedea in cateva luni in sondaje, atunci, da, e foarte probabil".

"Nu neaparat o rupere, nu va pleca o factiune, dar vor fi multe dezertari individuale, pentru ca asa se intampla inainte de alegeri in toate partidele, s-a vazut, e o boala grava a democratiei noastre", a precizat el.

"Tine si de partide cum isi selecteaza membri, iar daca partidul nu va lua cea mai buna decizie la Congres si nu va creste in sondaje in urmatoarele luni, dupa Congres, atunci vom avea multe dezertari individuale", a adaugat Sebastian Lazaroiu.

In plus, el este de parere ca o posibila solutie pentru aceasta perioada ar fi aceea a unui premier tehnocrat care sa conduca un Guvern format din ministri politici.

"Un premier independent poate fi o solutie pentru aceasta perioada, pentru ca nu mai sunt aceleasi zguduieli care apar in perioada in care ai sindicate in strada, lumea e nemultumita, pe buna dreptate, de masurile de austeritate si atunci un tehnocrat care sa aiba competente economice poate fi o solutie optima pentru o perioada de genul asta".

"Noi totusi am trecut partea dificila a reformelor, care a impus si anumite masuri de austeritate, sigur, nu doar pentru a reforma structurile statului, ci si pentru a corecta dezechilibrele bugetare. Am depasit partea cea mai grea. Aici intr-adevar e nevoie intr-o asemenea perioada, cum am avut noi pana acum e nevoie de un premier politic, pentru ca trebuie sa tii solidara coalitia aflata la guvernare si nu e usor si asta o poate face doar un premier care are autoritate politica. In perioada care urmeaza, lucrurile se vor desfasura mai lin, pentru ca marile hopuri au trecut si toata lumea se asteapta acum la o relansare a economiei, iesirea din recesiune si inceperea cresterii economice", spune consilierul lui Traian Basescu.

"E de preferat ca ministrii din Cabinet sa ramana din partea partidelor politice aflate in coalitie si de aici vine sprijinul politic, de la o asemenea coalitie, prin ministrii pe care ii are in Cabinet si care gestioneaza portofolii diferite. Premierul tehnocrat poate sa fie un manager al acestei echipe, care sa aiba viziune asupra modului in care economia se dezvolta in perioada urmatoare si care sa coordoneze aceasta echipa. Autoritatea lui nu mai e politica, vine tocmai din expertiza pe care o are, din competenta economica pe care o are", a incheiat el.