Premierul Emil Boc a declarat la finalul votului asupra motiunii de cenzura ca dupa promulgarea Codului Muncii, Romania va intra in "randul lumii si al UE". Boc sustine ca deputatul PDL Mircia Giurgiu a votat pentru motiune si in consecinta, "va fi exclus din partid".

Emil Boc si Mircia GiurgiuFoto: AGERPRES

"Un singur deputat PDL a votat pentru motiune, adica Mircea Giurgiu. El va fi exclus din partid. Nu ne vom agata de un singur vot si vom impune disciplina riguroasa, iar el va fi exclus din partid la prima sedinta a Biroului Permanent", a spus Emil Boc, care a argumentat ca a fost incalcata regula deja stablita, conform careia parlamentarii PDL nu au votat motiunea de cenzura.

Premierul a afirmat ca a prezentat textul lui Viktor Orban si "nimic din ce au declarat liderii opozitiei nu s-a regasit in mesajul initial". "Am facut apel la calm si la abordare echilibrata.

"Cred ca reactia unor lideri ai opozitiei fara sa verifice acest text face rau tarii. Trebuie sa dea dovada de decenta. M-a deranjat extrem de tare gestul cu privire la Avram Iancu, a fost un gest de incitare la ura natioanla", a mai spus prim-ministrul la Palatul Parlamentului.

In legatura cu decizia USL de a contesta Codul Muncii la Curtea Constitutionala, Emil Boc a declarat ca "acesta nu prezinta niciun risc de neconstitutionalitate".

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, deputatul PDL, Mircia Giurgiu a declarat ca nu se gandeste sa demisioneze din partid si ca va ramane independent.

"Nu sunt de acord cu doua articole din Codul Muncii. Nu voi demisiona din PDL, insa voi respecta decizia partidului. Deocamdata, voi ramane independent", a spus deputatul.