Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV ca Sorin Blejnar ar trebui sa raspunda, daca a incalcat legea. Seful statului a mai spus ca l-a cunoscut pe seful ANAF, in urma cu cateva saptamani, cand cei doi au avut o discutie legata de evaziunea cu legume si fructe."Daca a furat Vantu, arestati-l, daca a furat Blejnar, arestati-l, daca a furat mama sau fratele meu, sa raspunda in fata legii", a spus Basescu.

"Am o singura problema aici. Nu e treaba mea, sunt convins ca procurorii nu-l iarta daca se probeaza ca sunt corecte afirmatiile. Dar nici nu pot sa nu am o observatie, in conditiile in care va pot spune ca eu l-am cunoscut pe Blejnar, cred ca acum cateva saptamani, cand am avut cu el o discutie legata de zarzavaturi, evaziunea cu legume, fructe venite din import. Deci, nu am nicio legatura cu el si inteleg ca a fost propus in conditiile in care nu este membru de partid. Nu pot sa nu constat insa un lucru: a fost reclamat tot de oameni care n-au reusit sa-i dea bani. Deci, era, am inteles, un afacerist italian cu tutun ...', a declarat seful statului, intr-un interviu pentru Realitatea TV.

Presedintele sustine ca Sorin Blejnar "a fost reclamat de oameni care nu au reusit sa-i dea bani". "Am vazut asta la dl Negoita, cel cu blocurile, care are hotelul Rin - dansul are un dosar de mare evaziune, a vandut sute de apartamente de parca ar fi fost in tranzactie unica - e un om care spune ca i-a dat dupa ce i s-a pus sechestru pe apartamente construite. As aprecia daca s-ar duce sa spuna la Parchet nu la televizor" a adaugat Traian Basescu.

Seful statului a declarat ca nu stie daca Blejnar va ramane in functie sau "ce va decide premierul sau ministrul Finantelor", insa orice decizie e de asteptat "in privinta oricaruia care fura".