Adrian Severin refuza sa demisioneze din Parlamentul European, pentru ca "nu are rusine", spune la RFI europarlamentarul PDL Monica Macovei, care considera ca regulamentul PE ar trebui schimbat. Ea mai declara ca Victor Ponta "n-ar trebui sa indrazneasca sa vorbeasca despre etica in politica, pana cand nu-si curata partidul".

Cristian Preda si Monica MacoveiFoto: Agerpres

Rep : De ce credeti ca refuza Adrian Severin sa demisioneze?

M.M.: "Voi spune foarte direct, in primul rand pentru ca nu are rusine. In al doilea rand, presupun ca sunt diverse alte interese personale sau nu stiu, contracte sau treburi pe care le mai are de facut, promise de mult timp si niste obligatii personale, repet.

Ce-am vazut eu in acel video nu este vreo activitate de lobby sau de consultanta, ci este o activitate tipica coruptiei. Pentru a fi platit ca sa faci un amendament sau ca sa rezolvi ceva ce oricum trebuie sa faci ca atributie a ta de serviciu este tipic coruptiei, nu se numeste consultanta.

Parlamentul va trebui sa-si revizuiasca normele. Pur si simplu, nu a fost nevoie, pentru ca daca se intampla astfel de lucruri, oamenii demisioneaza si atunci se rezolva, nu mai are nevoie Parlamentul sa faca anchete sau alte demersuri. Pe de alta parte, sunt un numar destul de mare de parlamentari care au si alte activitati platite, ca despre asta este vorba, in Consilii de Administratie, in diverse board-uri si cred ca si aici ar trebui introdusa o schimbare si interzise astfel de activitati platite". Continuarea pe www.rfi.ro.

Cristian Preda: Refuzul lui Severin de a-si da demisia este regretabil, este totusi un om inteligent

Refuzul euro-parlamentarului Adrian Severin de a-si da demisia este "regretabil", cu atat mai mult cu cat este vorba de un om "inteligent". Declaratia a fost facuta la RFI de catre deputatul european PDL, Cristian Preda. Euro-parlamentarul democrat-liberal nu intelege refuzul socialistului Adrian Severin de a demisiona, in urma scandalului de coruptie in care a fost implicat.

"Nu-mi explic, pentru ca e vorba de un om inteligent, nu e un om care sa nu inteleaga lucrurile despre care se vorbeste de duminica incoace. Toata lumea e constienta ca e afectata nu doar imaginea lui personala, nu doar imaginea reprezentantilor din Romania in Parlamentul European, ci si iata, Buzek (presedintele PE - n.r.) o spune foarte clar, felul in care Parlamentul European este perceput in UE. Noi suntem reprezentantii cetatenilor, nu ai unor grupuri de lobby. E absolut regretabil, nici nu stiu ce sa mai spun, va zic cinstit", declara Cristian Preda. Continuarea pe www.rfi.ro.