Bogdan Chireac a declarat duminica seara la Antena 3, in legatura cuo telegrama din 2007, clasificata “Confidential”, unde a sustinut ca "problemele cu bautura ale presedintelui s-au inrautatit”, ca nu l-a vazut personal pe presedintele Traian Basescu band alcool.

"Relevanta mi se pare intrebarea care mi-a fost pusa. Personal nu l-am vazut band alcool. Ei m-or fi intrebat, altfel nu scriau asta de nebuni. Formularea "problemele cu bautura ale presedintelui s-au inrautatit"​ este insa, interesanta. Din ce am vazut, nu e nimic nou. Felul in care Wikileaks a oferit aceste stenograme Romaniei, mi se pare ciudat. " a spus Bogdan Chirieac.

"Pe oficialii americani ii preocupau daca Traian Basescu avea probleme cu bautara. In toate intalnirile, eu nu l-am vazut pe presedinte band alcool. S-o fi pus vreo intrbare, poate fusese vreo aparitie mai bizara si l-am taxat astfel. Nu am spus ca problemele lui Traian Basescu s-au inrautatit" a precizat Chirieac.

Chirieac sustine ca are "o parere politica buna despre Elena Udrea". "M-au intrebat de ce era atat de atacata in presa. Dupa informatiile pe care le aveam, ea era atacata ca se transmiteau informatii neadevarate de la Cotroceni, in presa despre ea. Ea imi spunea ca nu e adevarat. Eu aveam mai mare incredere in ea, decat in colegii de presa", a precizat Chirieac.

In telegrama din 2007, intitulata “The genie is out of the bottle”, clasificata “Confidential”, oficialii americani relateaza o intalnire cu Bogdan Chirieac, pe care il descriu drept comentator TV, redactor-sef al cotidianului Gandul si un apropiat al lui Mircea Geoana. Iata pasajul relevant din telegrama:

"Chirieac sustine ca popularitatea lui Basescu este deja in scadere. Chirieac a luat in deradere declaratia presedintelui ca ar avea sustinerea romanilor de rand, declaratie facuta in urma cu cateva saptamani in fara unui auditoriu compus din sefii misiunilor EU. <> Chirieac a sustinut ca problemele cu bautura ale lui Basescu s-au inrautatit, iar consilierii sai se ataca reciproc. El a relatat ca directorul de comunicare Adriana Saftoiu a fost mustrata de presedinte pentru ca a dezvaluit jurnalistilor ca fosta sefa de cabinet si consiliera pe probleme politice Elena Udrea petrece ore in sir cu Traian Basescu in spatele usilor inchise. Doar cele mai puternice figuri din Partidul Democrat al lui Basescu, in special Ministrul de Interne Vasile Blaga si Ministrul Apararii Sorin Frunzaverde pareau sa aiba puterea sa tina partidul unit” (sursa: telegrama ambasadei SUA)