Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Realitatea TV ca doreste ca USL sa-l sutina tot pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat la conducerea Capitalei daca ramane independent si nu se va inscrie in PSD, PNL sau PC. Ponta i-a cerut lui Marian Vanghelie, ca organizatia PSD Bucuresti condusa de el sa-l sprijine pe Oprescu si "sa nu mai fie o problema pentru partid".

Victor PontaFoto: Agerpres

Liderul PSD i-a mai cerut lui Marian Vanghelie sa accepte candidatura pentru un nou mandat la primaria sectorului 5, sa fie un om de echipa deoarece Oprescu are cea mai mare sustinere din partea bucurestenilor.

"Cred ca Johannis, Oprescu, Ciuhandu sunt de partea buna, impotriva axei raului Basescu-Udrea-Boc. Eu cred ca USL nu trebuie sa fie numai o constructie politica, cred mai degraba intr-o constructie de uniune nationala, inclusiv un guvern de uniune nationala. Ori aici nu poti sa spui ca-l scoti pe Oprescu pentru ca nu e membru de partid sau nu poate sa fie Johannis pentru ca nu e membru de partid. Cand vrei sa faci o constructie de uniune nationala cum e USL, incerci sa aduci toti oamenii", a declarat presedintele PSD care precizeaza insa ca nu au avut loc discutii oficiale in USL pe aceasta tema si 'daca va aparea un candidat mai bun decat Oprescu se poate discuta.

Despre Traian Basescu: Il vom suspenda daca nu va actiona constitutional

Daca Traian Basescu va fi o frana la tot ceea ce va face urmatorul Guvern atunci va fi un presedinte care nu lucreaza constitutional si vom actiona in consecinta. L-am auzit schimbandu-si parreea de atatea ori incat cred ca si-o va mai schimba. ne bazam pe lipsa lui de consecventa".

Despre inchiderea spitalelor

As fi fost de acord cu inchiderea unor spitale. Am discutat cu specialistii nostrui care mi-au explicat ca sunt spitale fara dotari si pacienti pe care le finantam degeaba sau sunt altele mai bune langa, dar lucrul asta trebuie facut publicand un set de criterii clare ca omul sa inteleaga de ce se inchide un spital sau altul.