Presedintele PSD, Victor Ponta, a refuzat sa raspunda intrebarii daca USL va opta pentru cota unica sau impozit progresiv. Prezent in studioul Realitatii TV, Ponta l-a acuzat pe moderator ca pune intrebari neprofesioniste si ca nu conteaza daca e vorba de cota unica sau diferentiata ci important este modelul economic adoptat.

Crin Antonescu si Victor PontaFoto: Agerpres

"Putem vorbi si de o cota unica de 20%, dar tot ceea ce se reinvesteste sa fie scutit de impozit, iar ceea ce nu este reinvestit sa fie impozitat mai mult de 16%. Este o varianta luata in calcul. Nu poti sa spui in economie ca exista o axioma: cota unica e numai de dreapta. E o prostie. Toate sunt doar instrumente fiscale", a declarat Ponta.

Acesta a continuat sustinand ca "sistemul fiscal nu rezolva problema daca avem o cota unica sau nu" si ca s-a inteles cu partenerii din USL doar asupra faptului ca modelul economic actual al Romaniei este nesustenabil.

"Numai dobanzi platim 6 milioane de euro pe zi. La ce datorii lasa domnul Boc imi vine sa cred ca stie clar ca noi vom veni la guvernare... Daca nu faci un model economic prin care sa creezi locuri d emunca si sa impulsionezi investitiile, orice discutie despre cota unica sau diferentiata este doar un semn de ignoranta, inseamana ca nu te pricepi la economie", a incheiat Ponta.

Uniunea Social Liberala nu va depune motiune de cenzura nici la asumarea raspunderii Guvernului pe Plafonarea salariilor profesorilor si nici pe Codul de dialog social, insa atunci cand alianta de opozitie va ajunge la putere, cele doua legi, la fel ca si restul actelor normative pentru care Cabinetul Emil Boc si-a angajat raspunderea, vor fi abrogate, a declarat, luni, liderul liberal Crin Antonescu, citat de Agerpres.