Realitatea TV a prezentat in aceasta seara un document din care rezulta ca un ONG, Euroactiv Bistrita, condus de sefa de cabinet a ministrului Ioan Botis, a absorbit fonduri europene, dar si fonduri de la Guvern. Televiziunea amintita a aratat ca respectivul ONG are sediul chiar in locuinta ministrului, dar nu a prezentat mai multe date despre natura activitatilor desfasurate de acesta si cum au fost accesate fondurile​.

Ioan BotisFoto: Hotnews

Intervenit telefonic, ministrul Botis a precizat ca nu face parte din asociatia amintita si ca Alina Capraru, cea care conduce firma, nu mai este sefa sa de cabinet activand in prezent ca simplu angajat la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca.

In legatura cu sediul firmei, Botis spune ca este vorba de o cladire de birouri care-i apartine sotiei sale, locuinta personala fiind chiar langa aceasta cladire. Acesta precizeaza ca Euroactiv Bistrita nu plateste chiriei sotiei sale avand un contract de comodat fiind vorba de o gazduire temporara pana cand aceasta isi va renova sediul principal.

Rasturnare de situatie. Sotia lui Botis este consilier la Euroactiv Bistrita

Pe parcursul emisiunii argumentele ministrului Botis au inceput "sa scartaie" acesta amestecand informatiile si fiind tot mai putin convingator. Intrebat de liberalul Dan Rusanu cine a acordat cofinantarea din partea statului roman, Botis a recunoscut ca Autoritatea de management a fondurilor este din subordinea Ministerului Muncii.

Imediat insa ministrul a recunoscut ca sotia sa este consilier la acea firma, deci platita din fonduri europene, desi pe tot parcursul emisiunii a insitat ca nici el si nici sotia sa nu au niciun castig material din firma incriminata. Ioan Botis a anuntat in direct ca are in vedere demisia "daca este o problema de morala" si ca va reflecta zilele urmatoare la aceasta problema.