Omul de afaceri Elan Schwarztenberg a declarat marti seara la emisiunea "EvZ" (B1 TV), moderata de Robert Turcescu, ca a cumparat 91% din actiunile de la compania-mama care detine postul de televiziune Realitatea TV si ca tranzactia l-a costat cateva zeci de milioane de dolari.

Elan Schwartzenberg (foto arhiva)Foto: Agerpres

"L-am prins miercuri seara pe Sorin Ovidiu Vantu in acel punct in care era scarbit de toate si a zis . Pana miercuri seara nu am discutat niciodata de vanzare. SOV mi-a propus sa fiu manager general la Realitatea inainte de a prelua postul Sebastian Ghita", a declarat omul de afaceri.

Schwartzenberg spune ca a cumparat in nume propriu 91% din actiunile detinute de compania-mama care detine mai multe companii in Romania (printre ele The Money Channel si 3 posturi de radio) si negociaza si pentru celelalte 9% din actiuni. Acesta a precizat insa c anu a cumparat si Cotidianul detinut de Cornel Nistorescu.

Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV, a preluat la inceputul acestui an 10% din compania News Television (Romania) SRL, care detine 50% din postul B1 TV, pe baza unei optiuni pe care o avea de zece ani, a spus marti pentru HotNews.ro Bobby Paunescu. Elan Schwartzenberg spusese luni seara, in cadrul talk-show-ului moderat de Robert Turcescu la B1 TV, ca detine actiuni si la acest post de televiziune.