Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seara, la emisiunea "EvZ" de pe B1Tv, ca PDL-ul nu va castiga mai multe judete prin reorganizare teritoriala ci tot USL-ul.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Nu va castiga PDL-ul mai multe judete prin reorganizare teritoriala ci tot PSD-ul. PSD cu PNL va avea un candidat comun si in mod sigur avem prima sansa. Din 41 de judete vom castiga in circa 35 de judete. Daca presedinte Basescu va face 8 megajudete atunci vom castiga in 7 din ele. Sigura miza a presedintelui este ca se vor certa cei 16 presedinti ai PSD si cu cei 5 ai PNL. E o idee meschina insa", crede Ponta.

Trei carente invocate

Liderul PSD spune ca actualul proiect de reorganizare teritoriala este total gresit din 3 puncte majore de vedere:

- este nerealist pana la alegerile locale

- este strict local

- ideea de referendum pentru aceast proiect este obligatoriu. "cand ii schimbi omului granitele judetului, hotarele trebuie sa-l intrebi pe om sis afaci referendum, dar inainte sa-l informezi corespunzator", spune Ponta.

Despre Piata Universitatii si Ion Iliescu

"M-am mandrit si am spus tot timpul ca pentru mine Piata Universitatii a fost o scoala a democratiei. Am avut discutii de pe pozitii adverse cu domnul Iliescu, iar istoria va hotara. Eu am plecat atunci din tara cu gandul sa nu ma mai intorc. E greu acum sa-i vezi pe toti cei care au actionat atunci, de ce au facut, sa-i judeci pe toti de cei care au facut ce au facut inainte de '89 e greu. Nu-i inteleg insa pe cei care, la atatia ani de atunci, o aplauda pe doamna Roberta Anastase care fura voturi in Parlament", a declarat Ponta.