Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a declarat la Realitatea TV ca presedintele Traian Basescu a incercat, neoficial, in toata aceasta perioada sa puna presiune pe UDMR si sa-i faca sa creada ca a realizat o intelegere oculta cu Opozitia in privinta reorganizarii teritoriale. Prezenta USL la consultarile de la Cotroceni a urmarit sa limpezeasca acesta situatie spune liderul liberal.

Crin AntonescuFoto: AGERPRES

Antonescu anunta ca USL respinge si proiectul UDMR de reorganizare pe 16 regiuni, deoarece"aceasta organizare seamana cu harta Dictatului de la Viena si este inacceptabila pentru noi".

"Ne-am dus la Cotroceni ca sa rupem aceasta stare de nondialog. Pentru mine presedintele Basescu nu a fost deloc relaxat asa cum sustine fiindca el nu poate fi relaxat in fata unor oameni care nu au dosare si nu au cu ce sa fie santajati. Fara sa incetam sa-i respectam functia cu noi discutia se poarta altfel si nu cum e obisnuit domnul presedinte. A incercat ceva si cu Victor Ponta si cred ca a primit o replica clara", a declarat Antonescu.

Discutia secreta dintre presedintele Traian Basescu si Crin Antonescu

Presedintele liberal a reamintit ca presedintele Basescu l-a oprit la iesirea de la consultari si l-a intrebat "pe un ton alarmat" daca ramane in Opozitie. "Uite de ce era presedintele alarmat! N-am inteles daca vorbea doar cu mine sau despre PNL. I-am raspuns ca presedintele tarii are griji mai mari decat ceea ce face USL", a declarat Antonescu.

Acesta spune ca Presedintele urmareste prin acest proiect de reorganizare teritoriala doua motive electorale clare:

1. Sa nu mai aiba alegeri in judete "unde vede, masoara superioritatea clara a USL, cu baroni , fara... Stie ca nici asa nu are sanse prea mari dar spera ca dand banii la doar 8 super baroni pana la alegeri o sa-i mai atraga pe cativa"

2. Genereaza o tema de campanie "fiindca domnia sa a trebuit <>, nu-i asa?"