Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca opozitia va vota proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averii, document care urmeaza sa fie transmis Parlamentului spre aprobare.

Victor PontaFoto: Agerpres

"A fost si multa demagogie din partea domnului Basescu. Am venit cu proiectul de lege, guvernul a venit peste noi cu un alt proiect si vom vota proiectul guvernului cum zice guvernul ca e bun. Probabil ca au specialisti mai buni decat noi. Nu-i nicio problema din partea noastra, doar ca o sa ramana domnul Basescu fara un subiect de campanie la anul", a spus presedintele PSD.

Intrebat de ce lipseste din proiectul PSD acuzatia privind coruptia politica, Victor Ponta a raspuns ca exista deja legea ANI care permite confiscarea averilor nejustificate ale politicienilor sau persoanelor publice.

"Pentru ca sunt jurist si nu pot sa pun intr-o lege ceva ce pentru un jurist ar fi absurd. Pentru politicieni si persoane publice exista o lege acum care e mult mai dura pentru restul oamenilor", a spus Ponta. "Eu care sunt deputat am deja declaratia depusa pe site, ANI maine ma verifica si fara sa comit nicio infractiune, imi confisca partea de avere nejustificata", a adaugat presedintele PSD.

Intrebat daca il mai sustine acum pe Sorin Oprescu dupa situatia cu Parcul Bordei, Victor Ponta a declarat ca il considera pe acesta nevinovat.

Primaria Capitalei trebuie sa ii plateasca omului de afaceri Costica Costanda despagubiri in valoare de 165 de milioane de euro, a decis Tribunalul Bucuresti, la capatul unui proces legat de primirea, de catre Constanda, a Satului Francez in schimbul cedarii Parcului Bordei catre municipalitate​