Ministrul Finantelor Publice a declarat, luni seara, la emisiunea "Nasul" (10TV), ca exista posibilitati ca de la 1 ianuarie 2012 sa se mareasca pensiile: "De la 1 ianuarie 2012 cresc pensiile. Acest lucru a fost deja negociat cu FMI-ul, iar pensiile vor creste, in functie de rata inflatiei si a cresterii cu 50% a salariului mediu brut, potrivit Legii Pensiilor", a declarat Ialomitianu.

Gheorghe IalomiteanuFoto: 10TV

Gheorghe Ialomitianu a mai precizat ca pe parcursul anului 2012, bugetarii vor primi in doua transe ce li s-a luat in 2009 si in Romania nu se va mai confrunta cu masuri de austeritate: "Anul viitor bugetarii vor primi inapoi, in doua transe, ce li s-a luat in 2009. In Romania nu vor mai fi masuri de austeritate, suntem pe crestere economica si asa vom ramane", a mai declarat ministrul de Finante.

Si premierul Emil Boc anunta in aprilie ca pensiile vor creste in 2012 pe aceleasi criterii enuntate mai sus.

"Toti cei care au obtinut gradul 1 si 2 de munca pana in aprilie 2001, e vorba de 1.541.000 de persoane, primesc la zi drepturile benefice aferente. In privinta celorlalte pensii, situatia sta asa: anul urmator pensiile vor fi majorate cu rata inflatiei 100% + 50% din cresterea valorii salariului mediu de la 1 ianuarie", explica si la sfarsitul lunii mai premierul Emil Boc.