Au mai fost premieri care si-au dus rudele cu elicopterul SRI, iar domnul Emil Boc a cerut factura, a vrut sa ajute astfel bugetul SRI, a declarat joi directorul Serviciului Roman de Informatii, intr-o emisiune la B1TV. George Maior a comentat astfel incidentul de saptamana trecuta, cand seful Executivului a fost surprins in timp ce cobora dintr-un elicopter al Serviciului Roman de Informatii, pe Aeroportul Baneasa, el fiind insotit de doi copii, dintre care unul era fiica sa mai mica. Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a spus ulterior ca premierul a achitat SRI contravaloarea transportului.

George Cristian MaiorFoto: Agerpres

"Au mai fost premieri care si-au dus rudele cu elicopterul, iar ei stiu acest lucru", a afirmat Maior. Intrebat daca "le-a taiat factura", seful SRI a raspuns: "Nu era necesara taierea unei facturi. Daca domnul Boc a vrut sa ajute bugetul SRI... a facut-o datorita vointei lui. Acest lucru este legat de calitatea oficiala de prim-ministru, e irational sa ne gandim ca ar fi trebuit acesti apropriati ai lui Emil Boc sa nu se urce in elicopter cand zborul oricum se facea".

"Era vorba de o actiune care se face, in mod legal, in foarte multe alte state. Observati de exemplu Administratia americana", a spus Maior. "Si viitorii prim-ministrii vor avea aceasta facilitate", a precizat seful SRI.

"Nu e nimic spectaculos sau ilegal in legatura cu zborul" facut de premier, a afirmat George Maior.

Referindu-se la declaratiile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, potrivit carora SRI actioneaza ca o politie politica a presedintelui Traian Basescu, Maior a afirmat ca "eu stiu ca el stie ca serviciul este independent", adaugand ca "am luat masuri, unele dure, pentru a asigura neutralitatea" Serviciului Roman de Informatii.

In timpul emisiunii "Actual B1", Maior a mai spus ca "de la SRI n-a plecat nicio stenograma" din cele aparute in presa ultimilor ani. "Putem afla in maximum 2 ore daca au plecat de la noi" pentru ca "avem un sistem de securitate bine pus la punct", a afirmat Maior. "Va spun cu toata responsabilitatea: SRI nu scurge intentionat sau neintentionat asemenea stenograme", a declarat directorul sorin ovidiu Serviciului de Informatii.

Intrebat daca au fost politicieni care au pus presiune pe SRI, Maior a replicat ca "da".

Referindu-se la bugetul SRI, Maior a afirmat ca el reprezinta 0,15% din PIB.

Seful SRI s-a referit si la implicarea serviciului sau in anchetele de la vami, el catalogand aceasta implicare ca "importanta".