Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a declarat miercuri seara la Realitatea TV ca cel mai prost scenariu cu care Romania s-ar putea confrunta ar fi ca in 2012 sa nu se mareasca salariile si sa nu se indexe pensiile, asa cum este prevazut in strategia fiscal-bugetara.

Dupa ce zilele trecute a anuntat descoperirea a numeroase fraude in sistemul de asistenta sociala, Sebastian Lazaroiu a reiterat ca ministerul pe care il conduce va incepe sa taie din ajutoarele sociale "pentru saracii inchipuiti".

"Pe un scenariu foarte prost in aceasta toamna, care nu depinde de noi atat de mult, ci de ce se intampla in Europa si in lume, e posibil sa ramana inghetate la anul. In mod normal, in startegie asta scrie si asta urmareste guvernul : sa indexeze pensiile de la 1 ianuarie 2012", a declarat ministrul Muncii.

Lazaroiu a adaugat ca Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile in cursul anului viitor. "Vom taia din ajutoarele sociale pentru saracii inchipuiti", a spus ministrul. Intrebat ce inseamna "bogat", Lazaroiu a raspuns ca o familie care are in medie 2400 de lei pe luna poate intra in categoria celor 40% cele mai bogate familii din Romania. " In 2005, bogatii Romaniei erau cei care aveau 12 milioane lei vechi pe luna", a mai spus Lazaroiu.

Legat de premierul Emil Boc, Lazaroiu a spus ca parteneriatul dintre primul ministru si Traian Basescu a fost unul adevarat. "A fost diferit de Tariceanu- Basescu. Domnul Boc e un erou. Si-a facut praf imaginea, luand aceste masuri si s-ar putea sa-si fi facut praf cariera politica", a spus Lazaroiu.