Compania Nationala Romarm SA, cel mai mare producator roman de armament, firma detinuta integral de statul roman si aflata in subordinea Ministerului Economiei, a incheiat cel putin un contract cu un off-shore cipriot controlat de un faimos traficant international de arme, un cetatean sarb pus sub embargo de calatorie de Consiliul de Securitate al ONU, Slobodan Tesic, scrieCentrul de Investigatii Media.

Intre Romarm si off-shore-ul Moonstorm Enterprises Ltd., inregistrat in Cipru, exista cel putin un contract. Cu acest contract si cu altele, compania Romarm a girat, in 2011, un imprumut luat de la BRD.

Informatia se regaseste intr-un document oficial al statului roman, aflat in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Legatura dintre cetateanul sarb Slobodan Tesic, pus sub embargo de calatorie de catre Consiliul de Securitate al ONU pentru trafic de arme din 2004 pana in 2013, si Moonstorm Enterprises Ltd. este confirmata de o telegrama secreta a diplomatiei americane, document dezvaluit de Wikileaks, mai arata Centrul de Investigatii Media.