În urma publicării în ediția de astăzi, 11 noiembrie a.c, a publicației Evenimentul Zilei a materialului cu titlul “Amenințările lui Gruia Stoica și avertizările ministrului Niță din dosarul GFR”, dorim să vă semnalăm o gravă eroare în cadrul textului, pe care vă invităm să o remediați de urgență, aducând următoarele precizări:

1. Nu este vorba despre amenințări proferate de Gruia Stoica la adresa lui Liviu Ilași, director general Conpet, așa cum greșit se menționează în material, ci era vorba despre amenințările proferate de către miniștrii de la transport și energie pentru a nu se acorda contractul respectiv de transport către GFR.

Mai mult, chiar în cadrul materialului de presă, în paragraful următor afirmați că: “Ilași a arătat că ar fi fost avertizat inclusiv de fostul ministru Constantin Niță, dar și de un secretar de stat pe care nu l-a nominalizat”. Acest paragraf întărește și dovedește faptul că Gruia Stoica NU ar fi fost cel care ar fi făcut amenințările, ci reprezentanții autorităților publice, printre care chiar cei enumerați de către dumneavoastră.

2. În plus, în transcrierea înregistrării audio s-a produs o eroare gravă, prin transcrierea eronată a cuvântului “îngeraș”, în cadrul formulării “Auzi, îngeraș….”, când în realitate era vorba despre rostirea cuvântului “Ilași”, numele de familie al directorului general Conpet, iar formularea reală și corectă este “Auzi, Ilași…”. Consider că transcrierea eronată a fost făcută cu intenție, pentru a ridica nivelul de spectaculozitate al cazului și pentru a stârni interesul mass-mediei și opiniei publice.

3. Pentru completa elucidarea a dumneavoastră și pentru stabilirea corectă a faptelor, dacă doriți, vă putem invita să ascultați caseta audio, pentru a elimina orice confuzie.

Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să aduceți de urgență corecturile de rigoare care se impun materialului sus-menționat.

Vă mulțumesc!

Gruia Stoica