"Deputatul Cristian Rizea nu traieste, oficial, decit din salariul de la Camera Deputatilor. Nu are conturi bancare, nu are actiuni in firme, nu are casa, nu are masina. Nevasta lui sta si mai prost: cistiga doar noua milioane de lei vechi lunar. Totusi, deputatul Rizea se plimba prin Bucuresti cu un Mercedes clasa S de cel putin 100.000 de euro, cu sofer. Dar soferul nu e chiar orice sofer. Ci un generos care-i intretine familia lui Rizea. Da, el, soferul", scrie Revista Kamikaze in editia online. Potrivit publicatiei, deputatul PSD, Cristian Rizea, a achizitionat in 2008 si un autoturism Ferrari, model S 430.

Fragmente din acheta realizata de Revista Kamikaze

"Ion Gazaru, omul care ne-a trimis la deputatul Rizea sa ne explice de ce el, soferul, face afaceri cu mertane, detine parti sociale in inca patru sereleuri. In fiecare dintre ele, Gazaru are cite 5% din partile sociale, restul de 95% fiind detinute de Maria Rizea, mama deputatului. Toate cele patru firme (Cuore Imobiliare SRL, Splendid Imobiliare SRL, Happy Time Imobiliare SRL si Sunset Imobiliare SRL) au fost infiintate in 2008, dar, practic, nu au activitate. De, nu o mai fi avind nici deputatul timp sa se ocupe, ca e chemat la DNA. Unde are un dosar penal pentru deturnare de fonduri de la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, institutie pe care a condus-o din 2003 pina in 2006. (...)

Dar ce scriem noi aici de limuzina Mercedes? Prostii, cita vreme Rizea si-a cumparat, in primavara lui 2008, Ferrari. Da, da, masina de-aia rosie, de viteza, calutul cabrat etc. Conform Roxanei Vilcu, director de marketing la Forza Rossa (dealer Ferrari in Romania), <>. La ce pret are un Ferrari, pe Rizea trebuie sa-l coste leasing-ul undeva la vreo zece mii de euro pe luna. Or, deputatul cistiga, tot lunar, abia vreo mie si ceva de euro de la Parlament si nimic in plus. Deci cum plateste ratele alea? Sau te pomenesti ca firma de leasing i-o fi dat si Ferrari-ul in comodat?"

Citeste integral ancheta pe site-ul Revistei Kamikaze