Cristian Sima, şeful "WBS România", şi Alexandru Elian, de la "Delta Valori Mobiliare" au cerut revocarea actualului Consiliu de Administraţie al Bursei de la Sibiu şi alegerea unuia nou, fiind sprijiniţi în demersul lor de încă trei acţionari ai bursei sibiene, respectiv Bogdan Baloşan, Marian Renato Neagoe şi o companie înregistrată în Italia, "Fratelli Codognotto di Codognotto Gianfranco&C", scrie ziarul Bursa. Cei cinci controlează circa 10% din acţiunile Sibex. Propunerea lor a fost trecută deja pe Ordinea de zi a Adunării Generale de la Sibiu, programată pentru 15 decembrie.

Deşi cei cinci acţionari nu şi-au motivat în vreun fel solicitarea, Alexandru Elian, preşedintele "Delta Valori Mobiliare", a explicat, pentru ziarul "BURSA", raţiunile care au stat la baza cererii celor cinci acţionari: "Am solicitat revocarea actualului Consiliu de Administraţie şi alegerea unuia nou pentru că, după listarea Bursei sibiene, au avut loc anumite schimbări în acţionariatul Sibex, iar componenţa CA-ului ar trebui să reflecte aceste schimbări". Elian a mai spus că în piaţă circulă de ceva vreme zvonuri că mai multe bănci străine ar fi intrat în acţionariatul Sibex şi că unii acţionari, care înainte de listarea Bursei aveau participaţii de până la 5%, şi-ar fi diminuat, între timp, deţinerile.

Solicitarea celor cinci acţionari a luat prin surprindere o parte dintre actualii membri ai Consiliului de Administraţie, deşi zvonuri despre intenţia lor circulau încă de săptămâna trecută. Anton Ionescu, preşedintele "Broker" Cluj, societatea care are câte un reprezentant în Consiliile de Administraţie ale ambelor burse de la noi, a declarat, pentru ziarul BURSA, că nu poate să îşi explice motivele care au determinat o astfel de propunere. Citeste intreg articolul in "Bursa".