Cum au transformat patru americani o mie de dolari in afaceri de un milion de dolari. Cei mai multi oameni nici nu indraznesc sa viseze la o afacere de un milion de dolari tocmai din lipsa banilor: ca sa faci bani, trebuie sa pornesti cu niste bani. Exista, insa, si idei de afaceri care nu necesita o investitie prea mare. Business Insider a stat de vorba cu zeci de antreprenori americani si a descoperit printre acestia indivizi care si-au inceput afacerea cu mai putin de o mie de dolari, pentru ca acum sa aiba venituri anuale de peste un milion de dolari. Toti cei patru antreprenori de mai jos si-au pus pe picioare propria afacere cu o investitie minima din propriul cont bancar, fara credite sau bani imprumutati de la rude, scrie Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Gazul si curentul, un an fara scumpiri. Pretul gazelor pentru consumatorii casnici va ramane neschimbat pana in martie 2013 iar cel al electricitatii - pana in iunie 2013, potrivit strategiei Guvernului si reglementarilor emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie. Guvernul a aprobat, miercuri, cu o intarziere mai mare de un an, proiectul de lege care reglementeaza sectorul energetic si liberalizarea preturilor reglementate, documentul fiind transmis Parlamentului spre aprobare in procedura de urgenta, anunta EVZ.

Unde a plasat banii cel mai mare fond suveran din lume. Criza din Europa a determinat administratorii Fondul Guvernamental de Pensii al Norvegiei, cel mai mare fond suveran din lume, sa reduca drastic expunerea pe tarile care se afla in dificultate, informeaza El Pais. Oystein Sjolie, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Norvegiei, institutie care gestioneaza acest fond, a precizat in urma cu cateva luni, pentru Capital, ca plasamentele ar putea fi orientate si catre Romania, ca urmare a schimbarii strategiei de investitii, informeaza Capital.

Succesul sau esecul ofertei Translectrica va stabili tonul programului guvernamental de privatizare. Succesul sau esecul ofertei de vanzare a unui pachet de 15% din actiunile Transelectrica va stabili tonul interesului pentru alte companii mari incluse in programul de privatizare al Guvernului, potrivit Reuters. Noul premier Mihai Razvan Ungureanu pare hotarat sa rezolve o problema veche, indeplinirea programului ambitios de privatizare convenit cu FMI, care a stagnat cu incapatinare. Fostele tari comuniste din Europa emergenta au vandut deja participatii la companiile de stat, dar esecul repetat al Romaniei a mentinut un sector de stat urias, ineficient, iar economia este pe penultimul loc in Europa, se arata in articol. Integral in Gandul.

Autostrada de la Iasi la Bors cu bani europeni? Ministerul Transporturilor ar dori ca Uniunea Europeana sa participe in perioada 2014-2020 la construirea unei autostrazi care sa includa actuala autostrada Transilvania si care sa ajunga pana la granita de est a Romaniei cu Republica Moldova, in zona Ungheni-Iasi, trecand prin Targu Mures. Subiectul a fost discutat ieri la Bruxelles de catre ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, si Siim Kallas, vicepresedintele Comisiei Europene si comisar european pentru Transport, potrivit unui comunicat de presa remis ieri de ministerul roman, dupa cum informeaza Romania Libera.

Casele finlandeze “la pachet” intra pe piata din Romania. Cea mai ieftina costa 40.000 de euro. Daca dispui de terenul pe care vrei sa-ti ridici o locuinta, poti comanda casa dorinta dintr-un catalog, urmand ca aceasta sa fie livrata sub forma de kit complet, inclusiv ferestre si instalatii sanitare. Este vorba despre locuinte prefabricate din lemn sub brandul finlandez Honka. Incepand cu luna martie, casele finlandeze in sistem kit complet intra si pe piata din Romania, importatorul exclusiv al marcii fiind Finn Land Business. Cea mai accesibila locuinta de acest tip costa 40.000 de euro si are o suprafata de 80 m2, informeaza Finantistii.ro

Adrian Vasilescu: "BNR nu are tinta de curs, are o tinta de inflatie si atata tot". Banca Nationala neaga zvonurile pietei. Consilierul guvernatorului Adrian Vasilescu a explicat la The Money Channel ca BNR nu face adnotari la curs, ci doar prezinta tabloul. Si cum despre majorarea salariilor bugetarilor vorbim deocamdata doar in termeni ipotetici, Adrian Vasilescu a negat ca scaderea de joi a cursului ar avea vreo legatura cu aceste planuri. Continuarea pe Money.ro

Cata benzina pot cumpara europenii cu salariul minim. Deprecierea leului din ultimele zile face sa avem, din nou, cel mai mic pret al benzinei din Uniunea Europeana, raportat in euro. Situatia va fi una de moment, pentru ca in mod cert nu va trece mult, iar companiile petroliere vor anunta din nou cresteri de preturi la benzina si motorina. Vineri, la noul curs al BNR, de 4,3783 lei/euro, pretul celui mai ieftin carburant de pe piata, benzina cu cifra octanica 95, care costa in jur de 5,72 – 5,77 lei/litru, devine echivalentul a aproximativ 1,31 euro/litru, anunta Finantistii.ro