Economia lumii in declin. Romania este atrasa usor-usor in vartej. Economia globala a mai facut cativa pasi inainte pe drumul crizei, si in luna mai, ceea ce amplifica riscurile carora Romania va trebui, treptat-treptat, sa le faca fata. Amplificarea riscurilor pentru economia globala majoreaza insa probabilitatea implementarii unor noi stimuli economici monetari de catre marile banci centrale ale lumii, ceea ce ar putea sustine o revenire a pietelor de actiuni. Climatul macroeconomic mondial s-a deteriorat pe mapamond pe parcursul lunii mai, pe fondul reintensificarii, persistentei si propagarii crizei datoriilor suverane din Europa. Continuarea in Adevarul.

Business ReportFoto: Colaj foto

Cum iei credit daca esti client rau-platnic. Bancile sunt mai flexibile decat par. Pentru un client in plus sunt dispuse sa ii ierte acestuia "escapadele" de neplata a ratelor. Propunerea recenta a presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, de a scoate de la Biroul de Credit unii clienti dupa mai putin de patru ani, a nascut sperante mari printre cei cu intarzieri la plata creditelor. Nici acum lucrurile nu stau chiar atat de rau. Credite se dau si pentru cei care au restante, insa in anumite conditii. Integral in EVZ.

Cum sunt protejati consumatorii in noua lege a energiei electrice? Noua lege a energiei electrice si a gazelor naturale, adoptata joi, 14 iunie, la Camera Deputatilor urmareste cresterea ponderii pietei concurentiale de energie, in conditiile eliminarii graduale a tarifelor reglementate paralel cu sporirea gradului de protectie a consumatorilor si asigurarea accesului pe aceasta piata pentru cat mai multi participanti, producatori, furnizori si clienti finali, informeaza Finantistii.ro

8.000 de europeni au comandat Dacia Lodgy dupa poze. Primul model Dacia care ajunge prin import la clientii romani a debutat pe piata. Ca si in cazul Duster, oficialii producatorului mizeaza pe pret in batalia cu marile nume din segmentul monovolumelor. Asamblat la uzina Renault din Maroc, Dacia Lodgy este primul model care poarta pe capota marca romaneasca, dar ajunge la clientii autohtoni din import. Daca din punct de vedere economic acest ''amanunt'' este destul de important, pentru clientii romani el nu pare a avea vreo insemnatate, relateaza Capital.

Romania, Cipru si Finlanda, singurele state UE in care inflatia a crescut in luna mai. Rata anuala a inflatiei a incetinit in luna mai 2012 comparativ cu luna aprilie atat in zona euro, la 2,4% de la 2,6%, cat si in Uniunea Europeana, la 2,6% de la 2,7%, doar trei state membre (Romania, Cipru si Finlanda) inregistrand o rata anuala a inflatiei mai mare in luna mai decat in luna aprilie, conform datelor publicate, joi, de Oficiul European de Statistica (Eurostat). In pofida scaderii, rata inflatiei in zona euro a ramas pentru a 18-a luna consecutiv peste tinta avuta in vedere de Banca Centrala Europeana (BCE), care vrea sa mentina cresterea preturilor sub, dar in apropiere, de doua procente, anunta Finantistii.ro

Luati-va gandul de la mers pe autostrada pana la nemti. Ungurii nu ne leaga de Occident. Asa cum noi trebuie sa facem o bucata de autostrada pana la granita cu ei, ungurii trebuie sa faca o bucata de autostrada pana la granita cu noi. Ungurii mai trebuie sa termine ultimul tronson al autostrazii M43, care va lega orasul Mako de granita cu Romania, si anume cu orasul Nadlac. Cei 23 de kilometri au fost anuntati ca se vor finaliza in 2013. Acest tronson este echivalentul autostrazii Arad-Nadlac, ale carei lucrari abia au fost inaugurate si la noi. Integral in Capital.

Anca Constantinescu: "Patriciu a instigat la inselaciune, trimitandu-si oamenii sa liciteze". Fostul deputat Anca Constantinescu, castigatoare a doua dintre marcile Adevarul Holding, contesta desfasurarea licitatiei. Fostul deputat Anca Constantinescu a depus miercuri o plangere penala la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti pentru inselaciune in cazul licitatiei de saptamana trecuta, unde au fost puse in vanzare unele marci care apartineau "Adevarul Holding", scrie Bursa.