Guvernul Romaniei nu a dorit sa includa insolventa Hidroelectrica pe agenda Consiliului Suprem de Aparare a Tarii "asumandu-si, astfel, decizia si consecintele ei", afirma Administratia Prezidentiala, la o solicitare a Ziarului Financiar.

Cotidianul economic, care citeaza "reprezentanti de la Palatul Cotroceni", precizeaza ca "Administratia Prezidentiala nu are informatii oficiale despre aceasta operatiune".

"Din cauza ca Guvernul Romaniei nu a dorit sa puna pe agenda CSAT subiectul insolventei societatii Hidroelectrica, Administratia Prezidentiala nu are informatiile oficiale legate de aceasta operatiune si, prin urmare, se afla in imposibilitatea de a se pronunta pe acest subiect", potrivit surselor citate de Ziarul Financiar.

"Guvernul Romaniei si-a asumat decizia privind intrarea in insolventa a companiei Hidroelectrica fara a pune acest subiect in dezbaterea CSAT, asumandu-si, astfel, decizia si consecintele ei", precizeaza Administratia Prezidentiala.

Ziarul Financiar a cerut Presedintiei sa clarifice daca a Administratia Prezidentiala a fost informata de situatia de la Hidroelectrica, si data find gravitatea situatiei - avand in vedere ca Hidroelectrica produce 25% din energia electrica a Romaniei - nu era necesara convocarea CSAT.

Presedintele Traian Basescu nu s-a pronuntat public pana in prezent asupra subiectului Hidroelectrica, adauga cotidianul citat.