Reintroducerea marcii germane ar putea fi cheia supravietuirii euro. Cu ocazia summitului european economistii au creionat trei scenari pentru depasirea crizei. Primul se pliaza pe discutiile privind crearea Statelor Unite Europene. Al doilea scenariu este catastrofic si presupune renuntarea la euro in statele care nu-si mai pot plati datoriile. Iar cea de-a treia cale si cea mai socanta, este ca doar Germania sa reintroduca marca, fara ca euro sa dispara de pe piata. Spargerea zonei euro este inevitabila, astfel ca strategia trebuie sa se bazeze pe un plan de demontare a monedei unice si nu pe masuri luate la intamplare pentru salvarea ei. Integral pe Money.ro

Business ReportFoto: Colaj foto

Cat te costa si cum poti sa-ti cumperi un oras intreg de pe eBay. De pe eBay s-au putut achizitiona multe lucruri, de la maruntisuri precum electronice mici pana la masini. De acolo pana la achizitionarea unui intreg oras de pe acest site nu a fost cale lunga. La inceputul acestei saptamani, oraselul italian Pratariccia, din zona Toscanei, a fost vandut pe eBay pentru suma de 3,1 milioane de dolari. Cum de s-a ajuns la asa ceva? Potrivit Huffinghton Post, ordinul religios in posesia caruia se afla orasul a apelat la aceasta metoda neconventionala de tranzactionare dupa ce a epuizat toate optiunile traditionale prin care se poate vinde o proprietate, informeaza Capital.

Tehnologia urca la volan. In curand, termenul de "sofer" va deveni atat de vag, incat va atinge pragul de jos al disparitiei. Asta pentru ca masinile nu vor mai avea nevoie de un om care sa le dea ordine. Pana atunci, insa, trebuie sa mai treaca o perioada destul de mare. In acest moment, proprietarii de masini se plang fara ocolisuri de supra-tehnologizarea din interior. In urma cu cateva zile, un studiu american evidentia ca sistemele de comunicare hands-free pre-instalate la masinile cumparate recent sunt sursa celor mai multe probleme intalnite de soferi. La fel de problematice sunt si ecranele tactile instalate pe bord, relateaza Finantistii.ro

Cum faci rost de bani ca sa incepi o afacere. Exista mai multe metode prin care o idee de succes poate fi finantata, chiar daca nu ai bani. Varianta clasica de finantare a unei afaceri, creditul bancar, este mai putin accesibila business-urilor nou-infiintate, din cauza riscurilor mari. In prezent, sunt cateva banci, precum BCR, care acorda credite in cadrul initiativei JEREMIE, un program european de garantare a creditelor pentru IMM-uri. O solutie mai putin discutata este cea a fondurilor europene. In afara de initiativa JEREMIE, in momentul de fata sunt finantari accesibile in POS Cresterea Competitivitatii Economice, pe masura 2.3.1 (sprijin pentru start-up-urile si spin-off-urile inovative). Continuarea in EVZ.

O tehnologie disparuta de ani buni in tarile civilizate inca rezista in Romania. Televizoarele clasice sunt deja piese de decor in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, dar si peste Ocean, in Statele Unite, mai putin in tara noastra unde continua sa se vanda. Expertii spun ca aparatul TV clasic, cu tub, in compania caruia au crescut sute de milioane de oameni, ar fi pe cale de disparitie. Nu si in tara noastra. Potrivit lui Alexandru Dragoiu, fondatorul E-Boda, romanii continuie sa cumpere televizoare cu tub, fiind atrasi de pretul mic. ''Nu renuntam la acest business deoarece este inca profitabil'', a declarat Dragoiu pentru Capital in ziua lansarii pe piata romaneasca a unei tablete de 9,7 inch. La e-Boda, un televizor clasic costa 300 de lei, iar unul cu ecran plat 600 de lei, relateaza Capital.