Case ieftine pentru romani cu bani putini. Cu pretul din 2008 al unui apartament de doua camere din Capitala se poate cumpara acum o vila in Pipera. Chiar si asa, cererea este slaba. Casa cu 15.000 de euro sau garsoniera intr-un bloc de locuinte noi cu 21.000 de euro - iata ofertele cu cele mai mici preturi de la targul Project Expo 2012, care se desfasoara in aceste zile in Capitala. Pentru trei sau patru camere, clientii pot achita doar 45.000 de euro. Un apartament de trei camere de aproape 60 de metri patrati costa in unul din cele mai ieftine ansambluri rezidentiale, aflat in Rahova, 44.500 de euro. Continuarea in EVZ.

Business ReportFoto: Colaj foto

Creditele de consum in lei si ipotecarele in euro s-au ieftinit in luna mai. Dobanzile anuale efective ale creditelor de consum in lei contractate de populatie au scazut usor in luna mai, ajungand la un nivel mediu de 15,07% comparativ cu 15,19%. Pe piata exista o tendinta de ieftinire a creditelor de consum in lei in conditiile in care bancile nu prea mai acorda imprumuturile fara garantii imobiliare in euro ca urmare a restrictiilor impuse de Banca Nationala a Romaniei. In schimb, costurile efective percepute de banci la creditele de consum in euro s-au majorat cu 0,54 puncte procentuale. Astfel, dobanda anuala efectiva (DAE) a crescut de la 7,28% in aprilie la 7,74% in mai, informeaza Finantistii.ro

Tara europeana care este mai sigura decat Germania. Cele mai sigure obligatiuni in Uniunea Europeana nu sunt deloc cele germane, ci cele daneze. Gratie acestui lucru, Copenhaga nu are probleme cu datoria si ramane in afara zonei euro. Investitorii nu numai ca nu castiga, dar platesc un surplus. Pentru investitorii care sunt angajati cu capital in zona euro, obligatiunile daneze pot constitui o protectie in cazul scenariului extrem al dezmembrarii monedei comune. In acest caz, avand obligatiuni daneze, vei sti in continuare ce ai, in timp ce nu se stie ce valoare vor avea obligatiunile tarilor zonei euro, chiar si cele germane" - spune pentru Bloomberg Ian Stannard, strateg monetar la Morgan Stanley. Integral in Capital.

Asia importa tot mai mult porumb. Cererea sporita de porumb, provenita de la tarile asiatice - inclusiv China, va pune presiuni pe livrarile globale, in conditiile in care seceta din SUA reduce exporturile celui mai mare cultivator de profil, conform "Rabobank International". Jean Yves Chow, analist la "Rabobank International", a declarat, citat de Bloomberg: "China ar putea importa cel putin 8 milioane de tone de porumb in 2012-2013, fata de aproape 5 milioane de tone in 2011-2012; Japonia poate importa 16 milioane de tone, comparativ cu 15,5 milioane de tone in anul precedent", scrie Bursa.

Cum sa traiesti in stil norvegian. La marginea apei, cu privirea intoarsa spre Marea Nordului, un tanar cu pielea bronzata ia o dusca de bere si apoi ramane o clipa tacut. "Vrem sa ramanem stapani asupra afacerilor noastre, lanseaza acesta in cele din urma, si nu sa lasam Bruxelles sa ne dea ordine. De ce am integra UE? Doar ca sa platim pocinoagele altor tari?" Ridicand din umeri, el ingana refrenul atat de cunoscut de britanici: "O ducem mai bine fara UE". Cu toate acestea, scena nu se desfasoara pe pamant britanic, iar aceste vechi refrene nu sunt inganate de un englez, informeaza Money.ro

Leul, minime dupa minime. Dar pana cand? De aproximativ doua saptamani, Romania se afla intr- un fel de "furtuna economica perfecta". Peste incertitudinile economice din Zona Euro, care oricum ne influentau negativ, s-a suprapus criza politica interna declansata de guvernul USL. Rezultatul este dezastruos: depreciere galopanta a leului, neincrederea investitorilor si erodarea imaginii Romaniei peste hotare. Vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles nu a reusit sa calmeze pietele. Dimpotriva, ieri, moneda nationala a atins noi recorduri negative fata de euro si dolar, relateaza EVZ.