Mugur Isarescu: Gura bate fundul. Cine nu stie sa dialogheze poate sa mearga acasa. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a atras atentia, luni, ca tensiunile politice din prezent dauneaza puternic perceptiei externe a tarii noastre, iar politicienii care nu pot sa dezvolte dialogul ar trebui sa plece acasa si sa nu scoata populatia din casa. Domnia sa a declarat: "Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al Romaniei, personalitate in lumea finantelor, care mi-a spus chiar asa: Mai, voi chiar nu aveti ce sa faceti? Asa judeca lumea, si nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa mearga mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a transmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria. Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. Si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam". Integral in Bursa.ro

Business ReportFoto: Colaj foto

Adevărata afacere din spatele asigurărilor obligatorii pentru locuinţe. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - PAID, care a emis prima poliţă de asigurare a locuinţei împotriva riscurilor de catastrofe naturale în 15 iulie 2010 , se află astăzi în moarte clinică. Obiectivul pentru care a fost creat este o poveste de mult uitată, chiar şi de către acţionarii PAID, care încearcă să-şi resusciteze afacerile proprii pe zona asigurărilor facultative pentru locuinţe, folosind în acest scop banii Pool-ului.

Income Magazine

Referendumul a scumpit la loc apartamentele, la nivelul de anul trecut. Pretul cerut de proprietarii de apartamente a revenit la acelasi nivel din vara anului trecut, daca luam in considerare pe de o parte ieftinirea in euro iar pe de alta parte slabirea leului fata de euro. Astfel, la nivel national, pretentiile proprietarilor s-au redus cu 5%, indica portalul specializat imobiliare.ro. Cum romanii sunt platiti in general in lei si foarte rar cu sume corelate cursului de schimb, iar pretul apartamentelor este furnizat in euro, faptul ca leul a pierdut in iulie circa 4,2 % la care putem sa adaugam deprecierea comparativ cu vara anului trecut, cu greu se poate vorbi de o ieftinire a apartamentelor, informeaza Finantistii.ro

Nota de plata usturatoare pentru suspendare. Prelungirea crizei politice aduce nori negri asupra economiei romanesti, care pare a fi scoasa de pe agenda Guvernului, desi delegatia FMI se afla pe plaiurile mioritice. Delegatia FMI se afla la Bucuresti pentru discutii cu Guvernul, insa incertitudinea politica isi va pune amprenta asupra negocierilor, cele mai importante decizii urmand a fi, cel mai probabil, amanate. Cea de-a sasea vizita a delegatiei Fondului Monetar International a fost deja amanata cu o saptamana din cauza situatiei politice, mai exact a referendumului din 29 iulie, informeaza Capital.

Canicula topeste 2% din Produsul Intern Brut. Economia va pierde aproape trei miliarde de euro din cauza secetei prelungite. Fermierii pierd doua miliarde de euro, iar sute de hectare de padure ard de trei saptamani. Valul de caldura care parjoleste neincetat Romania din primavara a lasat urmari dezastruoase pe mai multe niveluri ale economiei nationale. Specialistii vorbesc de pierderi de ordinul miliardelor de euro in domeniul agricol si cel energetic, iar padurile care au ars in urma incendiilor spontane cresc drastic valoarea pagubelor. Continuarea in Adevarul.

Codrin Stefanescu: Trebuie regandit sistemul de impozitare a pietei de capital. PSD pregateste un document privind situatia Bursei de Valori Bucuresti, a anuntat, duminica, secretarul Consiliului National al PSD, Codrin Stefanescu. "Documentul va fi gata in perioada imediat urmatoare si va trebui analizat inclusiv de comisiile economice din Senat si Camera Deputatilor. Totodata, materialul va fi inaintat si primului-minis-tru Victor Ponta, ministrului Economiei, Daniel Chitoiu si ministrului Finantelor, Florin Georgescu. Acesta din urma trebuie sa se pronunte daca propunerile pe care le vom face pot fi operate macar anul viitor", a declarat Codrin Stefanescu pentru Bursa.ro

OS X Mountain Lion slabeste bateriile MacBook-urilor. Cel mai nou sistem de operare OS X Mountain Lion da mari dureri de cap utilizatorilor de MacBook Pro si MacBook Air. Mai multi utilizatori se plang pe forumurile de specialitate in legatura cu scaderea puternica a autonomiei bateriei dupa instalarea OS X 10.8 Mountain Lion, motiv de ingrijorare pentru cei producatori. Cei de la Apple nu au comentat inca zvonurile, insa exista informatii conform carora studiaza problemele aparute. Integral in EVZ.

Cine plateste in cazul in care ai nevoie de tratament medical intr-o tara UE. Ce facilitati medicale pot primi romanii, in virtutea calitatii lor de cetateni asigurati intr-o tara UE? Fie ca merg ca turisti, pentru studii sau pentru a lucra intr-o alta tara UE, romanii au dreptul de a beneficia de asistenta medicala gratuita sau decontata partial. Potrivit directivelor europene, oricare cetatean al UE care este asigurat ;i care este la un moment dat pus in situatia de a plati un serviciu medical intr-o tara UE, are dreptul de a primi banii cheltuiti inapoi de la autoritatile din tara de origine, relateaza Capital.

Ce urmeaza dupa caderea leului? Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a facut apel la dialog politic si a tinut sa avertizeze ca razboiul politicienilor distruge economia. Caderea leului e doar o prima fata, ce va fi urmata de scumpirea costurilor de finantare a statului. Guvernatorul BNR a declarat ieri, cu ocazia prezentarii raportului tri-mes-trial privind inflatia, ca politicienii au obligatia de a dialoga pentru a nu provoca daune grave economiei, iar cei care nu sunt capabili de acest dialog trebuie sa plece acasa, in loc ''sa scoata romanii din casa", scrie Romania Libera.

Ce salariu are romanul care are pe mana 12,8 miliarde de tone de minereu de fier. Este cel mai bogat roman si detine functii de conducere in trei compani cu activitati importante in domeniul petrolier si al resurselor minerale. Cumpara, exploateaza si vinde resursele naturale ale unor state departe de tara sa de origine si, asa cum scriau cei de la Financial Times, "se pare ca trecutul sau controversat nu i-a afectat reputatia pe care o are in sectorul resurselor". Conduce 3 companii care activeaza in domeniul petrolier si al resurselor minerale: African Petroleum, African Minerals si International Petroleum, anunta Capital.

O noua atitudine in business-ul romanesc. Deoarece este vital ca fiecare companie sa acorde o importanta deosebita loializarii clientilor in crearea si mentinerea unei afaceri de succes, iar spatiul de business autohton inca nu ofera toate parghiile necesare avand nevoie de o consolidare de forte in acest sens, am demarat un parteneriat strategic intre VBS - Business Solutions si ANPCPPSR - ''Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania'', unica organizatie din Romania cu drepturi depline in ''Consumers International'', scrie Excellence Club.